Rinspeed Dock+Go is een Smart met zes wielen

De Smart-for-us zal worden voorgesteld op het autosalon van Detroit, dit Dock+Go concept van Rinspeed zal schitteren op de beursvloer van Genève. Het Zwitsers bedrijf zorgt er elk jaar voor iets speciaals bij te hebben, en ook deze keer lijken ze erin te slagen. Het bedrijf toont een concept waarin het een derde as toevoegd aan de Smart. Daarmee wil ze het potentiële plaatsgebrek oplossen, waar je in zulke Smart al wel eens last van kan hebben. Het extra dek is aan- of af te koppelen en zorgt zo voor het beste uit twee werelden.

De extra as kan je zien als extra bagageruimte, maar zorgt tevens voor wat extra rijbereik. Je kan er voor een elektrisch pakket kiezen, en dan bieden deze extra wielen, door de extra batterijen, voor 120 km meer rijbereik. Wie de conventionele motor verkiest zorgt voor een derde as die de twee aandrijft.

Smart Renspeed Deck+Go
Smart Renspeed Deck+Go

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Sven 14:27
afbeelding van Sven

ik denk dat je het nut net bewezen hebt. Die dingen hebben als doel om te doen nadenken over andere concepten dan een bak met vier wielen en 6 plaatsen, terwijl je altijd alleen onderweg bent. Voor een postbode of een pizza delivery zie ik dat wel lukken, eigenlijk.

Kenny 20:34
afbeelding van Kenny

Zo apart doet me een beetje denken aan de Chrysler/Plymouth Prowler indertijd:
http://www.seriouswheels.com/1990-1999/1997-Plymouth-Prowler-Tow-Behind-...
Wel een tof idee.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws