Bridgestone ontwikkelt band zonder lucht

Bridgestone heeft een band ontwikkeld die niet moet rekenen op het vullen met lucht voor de juiste druk. De band is ook 100 procent recycleerbaar. Bridgestone plaatst wat spaken in turbinevorm, waardoor een sterke band bekomen wordt. Wat je op de beelden ziet is dus geen doorsnede van de band, wel een zijaanzicht. Nadelen kunnen zijn dat je vuiligheid verzamelt in je wielen, en zo'n band-met-spaken weegt natuurlijk ook wel wat. Volgens critici zou de band ook minder druk kunnen verdragen. Ze onder je tientonner steken zou misschien een minder goed idee zijn, dus. Toch zien we hier wel een toepassing in, al is het dan voor kleinere wagens en - waarom niet -fietsen. Volgens Bridgestone is dit ook de eerste non-pneumatic tire die klaar is voor productie.

Hoe de Fransen het dan moeten noemen is een zorg voor later (

non-pneu, misschien?). Bron: Bridgestone via autoevolution

Laatst gepubliceerd

Reacties (9)

Plaats een reactie
Kevin300 13:35
afbeelding van Kevin300

maar het ziet er ni uit precies.
Stel da ge zoiets nu onder ne zilverkleurige auto hebt staan?!

Anonieme BASF'r 13:48
afbeelding van Anonieme BASF'r

dit bestaat al jaren maar blijkbaar nog nooit geproduceerd en masse...

waarschijnlijk houd de lucht mafia dit tegen :-p

Btw... als je nu je velgen moet kuisen met een tandenborstel dan hoop ik dat je veel geduld hebt
als je de banden nu ook moet doen.... Remstof... jeweetwel

Ponrow 13:55
afbeelding van Ponrow

Men zomervelgen met 5 spaken gaat nog juist om snel te kuisen, men 13 spaak wintervelgen zie ik al tegenop. Aan dit begin ik nog niet eens... Wel leuke technologie, maar niet voor een wagen denk ik.

Sven 14:06
afbeelding van Sven

Eigenlijk is dat vrij snel op te lossen al ze er een banddeksel voor zouden maken, verkrijgbaar in de kleur die bij je wagen past.

MichelAngelo 09:19
afbeelding van MichelAngelo

een beetje veel afgekeken van Michelin's Tweel die al veel eerder werd voorgesteld als alternatieve luchtloze band. ik voel patentprocessen aankomen...

Techno Patat 14:18
afbeelding van Techno Patat

@Basf': m'n 10 spaak's zomervelgen gingen nog rap! Gewoon lauw water, washandje en dreft! En dan ingespoten met olie zodat ze mooi vettig blijven staan :p! Want m'n velgen zijn vernist en daar mag je echt niet met een tandenborstel op zitten wrijven :p!

En het helpt dat ik ze wekelijks met de hogedrukreiniger doe ;)!

ot: Zoals sven zegt: maak er een wieldeksel op en je kan het wel nog onder je auto placeren... Maar in hoeverre dat het er ooit zal komen? Dat bis een vraag die ik niet met zekerheid durf te beantwoorden...

Ponrow 18:10
afbeelding van Ponrow

wat voor wieldeksel zouden jullie er dan opzetten? :p een vast wieldeksel zal moeilijk gaan aangezien een band moet kunnen bewegen.

Yvesw 20:10
afbeelding van Yvesw

@Ponrow: Een wieldeksel type "vuilniszak"... En ik durf zelfs voor 99% zeggen dat ik uiteindelijk best wel eens dichtbij kan zijn... De mix van dit en vuilniszak...

Techno Patat 21:00
afbeelding van Techno Patat

zoals het nu is bij een gewone band, een rubberen afsluiting er rond... Maar dan al dan niet luchtdicht gemaakt

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws