Citroën op het autosalon 2012

Het Franse Citroën brengt ook een wereldpremière mee naar het salon van Brussel. Dat doen ze in samenwerking met Peugeot. Wat dat wordt, houden ze nog even geheim maar het lijkt een nieuwe versie van de C1 te gaan worden. Citroën toont ook de DS5 voor het eerst op Belgische bodem, daarnaast zijn ook de DS4 en DS3 (met nieuwe 'Hickory'-bruine koetswerkkleur) uiteraard van de partij.

Verder trekt Citroën de kaart van de groene technologieën door de C3 met een CO2-uitstoot van 87 g/km voor te stellen. De DS5 krijgt een full hybrid diesel, de C-Zero is dan weer een volledig elektrisch aangedreven auto.

Citroën gebruikt gaarne Créative Technologie als slogan en toont dat nu in de Hydractive III+ ophanging (wereldpremière) voor de C5 en C6. In de C5 heeft deze twee standen waarbij de ophanging in realtime wordt aangepast aan de toestand van de weg en de rijstijl. De C6 doet daar nog een gerobotiseerde schokdemping bovenop, waardoor hij nog meer de nadruk op comfort legt.

Om de stand nog wat verder in de kijker te plaatsen, zal Citroën ook de DS3 meenemen die in de handen van Sebastian Loeb het WRC-kampioenschap voor de zevende keer voor Citroën won.

 

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws