Officieel: Peugeot 107 en Citroën C1 facelift

Zowat iedereen had het al geraden, wat die mysterieuze wereldpremière op het Salon van Brussel bij Citroën en Peugeot zou kunnen zijn. De C1 en 107 gaan voor een tweede keer onder het mes. Beide wagentjes (en de Toyota Aygo) gaan al van 2005 mee en kregen in 2007 een lichte opfrisbeurt. De vormgeving lijkt weinig te lijden onder de tand des tijds, want de Fransen geven de auto's slechts kleine wijzigingen mee.

 Zo zien we bij Citroën wat meer knipogen naar de C-Cactus Concept, terwijl Peugeot zich voor het radiatorrooster van de 107 laat inspireren door de 508. Ook de voorbumper werd bij beide modellen hertekend, met geïntegreerde LED-verlichting. Voor de motoren voorlopig geen wijzigingen, al zal de 1.0 met 68 pk tegen de zomer worden vervangen door een 1.2 driecilinder voorzien van 86 pk. Die heeft een lager brandstofverbruik en dito CO2-uitstoot. De opvolging laat alvast nog even op zich wachten, pas in 2014 is de drieling aan vervanging toe.

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
Wim 20:12
afbeelding van Wim

top, terug fris

Yvesw 20:37
afbeelding van Yvesw

De Peugeot heeft inderdaad een leuk frontje gekregen. Nu komt de achterkant wel heel saai uit. Hadden ze mss toch ook een draai aan kunnen geven...

Quin 21:17
afbeelding van Quin

Guitige karretjes, mémé en pépé hebben weer nieuw speelgoed :-)

Jarno 21:41
afbeelding van Jarno

Ligt het aan mij of neemt PSA in dit geval de term facelift letterlijk, aan de achterkant of binnenin lijkt mij niets verandert

Dequal 11:29
afbeelding van Dequal

Die achterkant met die bumper blijft toch wel afgrijselijk. Voorkant is inderdaad al pak aantrekkelijker.

Mesoerrie 14:38
afbeelding van Mesoerrie

Ondertussen zijn er ook foto's van de Aygo, en die blijft toch mijn favoriet van de drieling.

Pieter A. 14:39
afbeelding van Pieter A.

@Mesoerri, klopt. Die zetten we zo dadelijk online. Liever het nieuws iets of wat spreiden, anders wordt het te veel op een te korte tijd ;)

Techno Patat 14:25
afbeelding van Techno Patat

Kheb net al de fototjes doorgebladert en ik snap de reacties niet helemaal hoor :p! Wat vinden jullie er precies mooi aan? Ik blijf het kleine scharminkels vinden, kan er niet aan doen maar dan is de Aygo 100x minder lelijk!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws