Officieel: Dacia Lodgy

Grote gezinnen moeten hun toevlucht voortaan niet meer zoeken tot de Dacia Logan MCV als ze een Dacia-model willen kopen. Vanaf nu biedt Dacia de Lodgy aan.

Hij biedt drie zetelrijen aan en meet in totaal 4,5m. De benaming is een verbastering van het Engelse 'lodge' en geeft de hoofdeigenschap van de wagen weer: veel ruimte en comfort verschaffen aan de gebruiker en zijn bagage.

Veel extra info geeft Renault voorlopig niet, behalve dan dat het model op het in maart salon van Genève zal worden gepresenteerd.

Laatst gepubliceerd

Reacties (21)

Plaats een reactie
Dequal 11:27
afbeelding van Dequal

De auto ziet er uit zoals de naam klinkt: lomp en lelijk. Niet dat we iets anders zouden verwachten van Dacia met de Renault-trekjes.

Mesoerrie 14:37
afbeelding van Mesoerrie

De naam voorspelt idd al niet veel goed :p
Het ziet er niet echt uit, maar er zal vast wel markt voor zijn, en daar draait het om.

Yvesw 17:21
afbeelding van Yvesw

Kom op mannen, zo erg is dit toch niet? Dacia is iets waar je je moet overzetten, als je ziet wat ze voor de prijs kunnen aanbieden, lekker no-nonsense.... En "echt" lelijk is het nu ook niet eh...

B4 19:00
afbeelding van B4

Beetje lomp maar voor de rest cava, hoewel dit model vermoedelijk een luxe versie is met alle extra's.

Yvesw 19:06
afbeelding van Yvesw

@B4: Goh luxe, ik weet niet wat voor luxe ik hier aan moet zien :p Wrs heeft deze "luxe versie" Velgen, meegekleurde spiegels en achteruitkijksensors, meer is er niet aan te zien :p

Mesoerrie 19:08
afbeelding van Mesoerrie

en de mistlampen niet vergeten hé :p

Yvesw 19:10
afbeelding van Yvesw

@Mesoerrie: Hoe kan ik dat missen :O Ik heb gefaald als Autofan :(

Kenny 19:21
afbeelding van Kenny

Renault Grand Scénic goes cheap-ass :-) Nee serieus, deze mag er toch wel zijn. Zeker als je de prijszetting bekijkt. Vooraan vind ik hem wel Amerikaanse trekjes hebben, met zo'n stompe snuit, maar da's niet verkeerd :-)

gtike 20:39
afbeelding van gtike

heb al schoondere buskotjes gezien...

Techno Patat 14:20
afbeelding van Techno Patat

Lelijk is hij wel maar gezien Dacia hun reputatie zal je die in 3 weekendjes werken kunnen verdiennen! En dat maakt veeeel goed! (Ze gebruiken dat excuus toch altijd bij de GTR :p!)

Kevin300 22:33
afbeelding van Kevin300

alleen moete wel oppasse dat er geen rondelle of schroeve van afvliege op autostrade :-)

stoffel 01:22
afbeelding van stoffel

De Lodgy ziet er niet veel anders uit als zovelen tegenwoordig. Maar ja een bekend merk is voor velen nog altijd beter...???
't Moet toch niet altijd dure koop zijn, of toch?

Magomat 17:44
afbeelding van Magomat

Wat een onzin wordt hier uitgekraamd. Verander de badge en zet er BMW of Audi op en iedereen springt hier een gat in de lucht.
De Dacia mcv is de beste wagen die er op de markt is qua qualiteit.
Ik heb vroeger ook de bekende merken gekocht Nieuw trouwens en nu bezit ik een Dacia MTV en deze moet in niets onder doen
Voor de zo genaamde grote merken.
Goed zot om meer dan het dubbele te betalen bij een ander merk voor net hetzelfde.
De eens normaal en breek iets niet af als je het niet kent of mee rijdt.
Iedereenin mijn omgeving valt om van verbazing als ze er eenmaal mee kennis hebben gemaakt.

Pieter A. 17:56
afbeelding van Pieter A.

Magomat, niemand ontkent de kwaliteiten van de Dacia. Ik heb er zelf ook al mee gereden, prima wagens. Maar ga nu niet zeggen dat dit het knapste is dat je al zag in zijn segment. Dat heeft niets te maken met BMW of Mercedes. Ik denk dat wij hier bij Autofans alles behalve fanboys zijn van de drie Duitse merken... Dus probeer looks en kwaliteit in dit geval goed te scheiden!

kriske 08:02
afbeelding van kriske

mja tis der aan te zien da er hier ni te veel zitten die verstand hebben van auto's. dacia is ver uit de beste
en betrouwbare wagens. werkte in een garage van bmw bijna 30 jaar en nu al 12 jaar in een renault garage en kmoet zeggen da dacia veel beter is dan bmw zenne . maja het merk speelt veel .
ieder zijn pleziertje tis wa men denkt he

Yvesw 08:22
afbeelding van Yvesw

@Kriske: Beter dan wat? Betere rijbeleving? Betere afwerking? Betere prijs/ kwaliteitsverhouding? "Beter dan" is relatief eh. En geloof me, ik geloof ook hard in de betrouwbaarheid van Dacia en de prijs die ze kunnen aanbieden is ook ongelooflijk!
Maar BMW en Dacia kun je nu niet echt vergelijken...

den fred 13:39
afbeelding van den fred

Ik ga er zeker voor kijken, wa ze ook zeggen, tegenwoordig bestaat er geen slechte auto's meer!! Ze werken bijna allemaal tesamen. Ge kunt met een dure auto ook veel breuken hebben aan je wagen. ik kan ervan meespreken!!!!

Techno Patat 13:49
afbeelding van Techno Patat

Tuurlijk fred, ik ken mensen met veel problemen aan hun 320d of C200 CDI! Ikzelf ben bij Volvo slecht gevaren en heb met Alfa nog niets van problemen! (auto)Cliché's zijn achterhaald! En dit is een schitterende wagen voor z'n geld! Maar het probleem bij dit soort auto's is: Je kan er niets fouts aan noemen, maar ook niet echt iets goeds! Bij Mercedes kan je zeggen dat ze onovertroffen comfortabel zijn, bij Volvo veilig, bij BMW sportief, bij Alfa leuk, bij Audi een mooi interieur, enzoverder enzoverder!

Dus daar betaal je dan ook een stuk meer voor! Persoonlijk heb ik graag een auto die uitblinkt in iets, een wagen waardat de mensen inkruipen en zeggen: waw zoiets heb ik nog niet meegemaakt/gevoeld! En dat ga je nu eenmaal niet hebben met een Dacia... (Behalve dan als je hun de factuur laat zien, dan gaan ze allemaal stomverbaasd staan kijken!)

@de mensen die de vaste reaguurders hier afkraken: Je moet het allemaal met een korreltje zout nemen ;)! Wij zien als autoliefhebbers nu eenmaal liever een auto die innoverend is en die dan ook geld kost! En om die belachelijk hoge prijzen dan te verdoezelen lachen we al eens graag met de goedkopere merken die (kwalitatief heel erg goede!) onderdelen recycleren! Maar zelfs wij kunnen er allemaal niet omheen dat dit heel veel auto is voor weinig geld! Maar doordat wij de dure auto's kopen worden de innovaties door ons betaald en hebben jullie voor een habbekrats een auto die kwalitatief niet onderdoet voor ons!

Kurt den Duc 22:10
afbeelding van Kurt den Duc

Man man man toch wat een gereutel en gerammel.
Een goede auto is een auto waar men tevreden over is.
Een "mooie" auto is voor elkeender anders.
Ikzelf rij een 6 tal jaar met een Beemer 520i in M uitvoering die 12 jaar jong is en tot nu toe geen speciale of buitensporige kosten aan gehad , maar ben aant twijfelen om deze weg te doen om een Dacia Lodgy voor de deur te plaatsen.
En wat de rest van de familie / vrienden / buren / kennissen zouden zeggen dat zou mn koude kleren nie raken.
Wij vinden de Lodgy een "mooie" wagen.

Grtz een autofan

soapserie Lodgy 11:46
afbeelding van soapserie Lodgy

Full option Lodgy diesel 110. Bij de 1e rit, op kmstand 92, in panne gevallen. Binnengebracht op 17 dec 2012, de EGR-klep was blijkbaar defect, op 5 jan heeft de garage een verkeerde EGR-klep ontvangen, en ondertussen is het al 15 jan en is de goede klep er nog niet. Ze bouwen die standaard in in Marocco, maar volgens de helpdesk van Renault zou er een "administratief probleem" waardoor ik mogelijks nog 2 maanden moet wachten. Dit zgz superbetrouwbaar model model (zie testaankoop vab anwb) speciaal gekocht om er gans Europa door mee op reis te gaan. Mijn trip naar Luxemburg 2 weken terug en mijn wintervakantie in Oostenrijk volgende week mag ik wel op mijn buik schrijven. En te zeggen dat ik geen mercedes meer wou kopen omdat er teveel onbetrouwbare electronica in zit. Spijtig dat sommige mensen bij Renault nog niet door hebben dat de verkoop bij Renault gekerlderd is vorig jaar, en dit het dit jaar nog erger zal zijn, maar een efforke om het op te lossen is teveel gevraagd.

soapserie Lodgy 21:07
afbeelding van soapserie Lodgy

Ook wel toevallig, ik lees juist in De Standaard dat Renault 7500 mensen gaat buiten wippen. Ja, er zijn er blijkbaar nog die niet tevreden zijn. En de mannen van de "helpdesk", alhoewel er van hulp geen sprake is, die denken nog steeds dat de klanten er zijn om hen een job te bezorgen. Wordt vervolgd !

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws