Peugeot bevestigt crossover op basis van de 208

Wie momenteel een crossover wil kopen bij Peugeot kan terecht vanaf de 3008. Maar die is voor velen al snel te groot. En Europa lijkt te bukken voor kleinere crossovers. Een hogere zit, voldoende ruimte en niet te groot om te parkeren. Vaak gaan ze gepaard met een gunstige prijs tegenover andere varianten, en dan is voor ons de keuze vaak snel gemaakt. Onlangs brachten ze nog de 508 RHX op de markt, een concurrent voor de allroad modellen van Audi, Opel enzovoort. Maar nu maakt Peugeot bekend te werken aan een crossover variant op basis van haar net vernieuwde 208.

In tegenstelling tot de vorige crossovermodellen zou Peugeot die dit keer wel intern ontwikkelen. Voordien werden die geleend uit het Mitsubishi kamp (de 4007 bijvoorbeeld). De 2008 zou er komen als vervanger voor de SW varianten van de 206 en 207. Dat wil zeggen dat er geen nieuwe 208 SW aankomt.

Qua looks zou de kleine crossover elementen overnemen van het HR1 concept, dat ze vorig jaar in Parijs voorstelden. Ook de première van de 2008, die intern momenteel nog A94 wordt genoemd, zal worden voorgesteld op de autoshow van Parijs dit jaar. De productie ervan start in december 2012 in de fabrieken in Mulhouse, Frankrijk.

Peugeot HR1 concept

Via Left Lane News

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws