Gelekt: Dit is de Dodge Dart

Wie de test van de Lancia Thema in het huidig nummer van Autowereld las, merkte vast de leuke inleiding op. Namelijk de vergelijking tussen de Thema en de Pizzahut. Beide hebben Italiaanse roots, maar zijn ondertussen even Amerikaans als de reet van Beyonce. Die laatste mag er dan wel wezen, veel meer positief is er niet over te zeggen. Maar het tegenovergestelde lijkt nu ook te gebeuren. Dodge zal namelijk opnieuw de Dart-badge vanonder het stof halen. De Dart is gebaseerd op de Alfa Romeo Guilietta en zal worden voorgesteld op het salon van Detroit. Maar vandaag lekte de beelden al uit, en verdorie, wat ziet die er goed uit.

Veel details hebben we uiteraard niet, aangezien het om een lek en dus geen officieel vrijgeven van beelden gaat. Onder de kap weten we wel wat terug te vinden. Drie motoren. Meer bepaald de 1.4 Turbo MultiAir en de 2.4 MultiAir, later zou er ook een gepeperde 2.0 onder de kap te vinden zijn. De te kiezen versnellingsbakken zijn twee automaten en 1 manuele variant.

De looks mogen er alvast wezen. En in tegenstelling tot wat ze bij Lancia deden, is het oorspronkelijke model dat als basis diende, hier de Guilietta, designsgewijs ver te zoeken. En dat kunnen we alleen maar aanmoedigen. Binnenin zou de Dodge alvast trendy worden.

Dodge Dart - Alfa Romeo Guilietta : 1- 0 ?

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Quin 20:09
afbeelding van Quin

Ziet er inderdaad verdorie goed uit!

1-0 voor de Dart vind ik echter wel wat te veel lof :p.

Yvesw 12:00
afbeelding van Yvesw

Ik vind zijn proporties wat raar... Lijkt wel op een heetgewassen, samengetrokken, Dodge neon...

media onzin 18:48
afbeelding van media onzin

wat is het verschik tussen
antara en captiva
partner en berlingo
ducato, jumper en boxer
enz....tot daar de onzin conclusie van de artikelschrijver.

Yvesw 19:01
afbeelding van Yvesw

@Media onzin: Verschik?
Zo onzinnig vind ik deze conclusie niet... Er is toch een duidelijk verschil tussen deze Dart en de Guilletta? Zorgt toch voor verschillende meningen over welke de mooiste is?
Moest hij inderdaad een vergelijking maken tussen een Antara en een Captiva zou ik je volledig volgen ;)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws