De Hyundai Veloster Turbo: nu met 204 pk

De Hyundai Veloster zag er al speciaal en scherp uit met zijn agressieve looks en slechts drie aanwezige deuren. Maar het geteste blok liet wat de wensen over, en voor een hot hatch was er meer nodig. Niet veel later maakte Hyundai bekend te werken aan een Turbo variant, en die maken ze een dagje voor zijn voorstelling in Detroit bekend. Exacte sprintcijfers zijn er nog niet, maar wat we wel weten is dat de 1.6 T-GDi dankzij een turbo nu goed is voor 204 pk en 265 Nm koppel.

Het blok zou zelfs in Amerika gekoppeld worden aan een automaat en een manuele versnellingsbak, verwacht dus maar hetzelfde op Europees grondgebied. Het verbruik zou volgens het Amerikaanse persbericht schommelen rond de 6,1 tot 8,7 liter per 100 kilometer.

Naast de extra peper onder de kap krijgt de 1.400 kilogram zware Veloster ook al een kleine facelift mee. Die is duidelijk gebaseerd op de aankomende Genesis coupé. Ook binnenin valt het op dat je met een turbo onderweg bent.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Techno Patat 17:24
afbeelding van Techno Patat

De voorkant vind ik enorm geslaagd! Met een heel goede knipoog naar de genesis! Maar die achterkant is nog niet helemaal af! Ik herken teveel dingen van andere merken! En die zetels zien er niet echt sporty uit...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws