Officieel: Cadillac ATS

Het wordt nog wat drukker in het segment van de middenklassers want ook Cadillac stelt haar ATS voor. De wagen mag het gaan opnemen tegen de BMW 3 en Audi A4 in Europa. Qua motoren gaat de Amerikaanse versie daar alvast over, want hij is beschikbaar met een 3.0 V6 met 323 pk of een 2.0 viercilinder met 274 pk. Ook een 2.5 viercilinder met 203 pk behoort tot het aanbod. Een diesel is er niet, al zou die er wel aankomen.

Cadillac wil een auto bieden die rijplezier hoog in het vaandel draagt. Daarom stuurde het merk de ingenieurs langs de Nürburgring en zorgde het voor een mooie 50:50 gewichtsverdeling. Het gewicht werd binnen de perken gehouden (1.542 kg) dankzij onder andere een aluminium motorkap. Hij meet verder 4,64 meter, de hoogte bedraagt 1,42 meter, de breedte is 1,81 meter. De wielbasis bedraagt 2,78 meter. Cadillac bouwd een interieur dat volledig op de bestuurder gericht is. De inzittenden krijgen houtaccenten en sportstoelen in optie. Ook de knopje op het dashboard werden beperkt gehouden.

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
Techno Patat 17:22
afbeelding van Techno Patat

Voorkant: Mooi!
Achterkant: netjes maar niet echt mooi!
Interieur: Te concept-isch om ook maar een beetje belg te kunnen bekoren! Wij zijn daarvoor veel te saai...

Yvesw 17:46
afbeelding van Yvesw

@Patat: Het interieur is toch niet zo speciaal? Ik heb al specialere dingen gezien :p

Techno Patat 18:09
afbeelding van Techno Patat

Die middenconsole ziet er niet uit vind ik! De rest is inderdaad vrij mooi/gewoon! Maar die middenconsole is niet m'n ding! Ik heb liever knopjes en draaidingetjes! Maar ik denk nog steeds niet dat Mercedes/Audi/BMW er een auto minder door zal verkopen! Eerder iets voor al die verloren 159 klanten van Alfa Romeo! Want nu lopen die mannen die einde leasing zijn bijna allemaal naar Volvo...

Yvesw 18:33
afbeelding van Yvesw

Ik zie een Alfist geen Cadillac kopen. Die zouden eerder naar Saab gaan... Nee wacht...

Techno Patat 19:53
afbeelding van Techno Patat

En zie je alfisten dan wel een Volvo kopen? Op het alfa forum staat er geregeld een bericht (dat na afsluiting telkens verwijderd wordt...) over gasten waarvan hun leasing ten einde is en ze telkens vragen uit welke te kiezen: Volvo V60, C-break, 3-break of A4 station... En op het einde van de 4 discussies die ik heb gevolg kiezen er 3 voor een V60 en 1 voor een 9-3 (die hij nu wel niet meer zal krijgen :D!)

Yvesw 20:05
afbeelding van Yvesw

Tuurlijk zie ik Alfisten een Volvo kopen! Of vroeger een Saab.... Mensen die deze merken kopen (Saab, Alfa en in mindere maten Volvo) willen iets dat afwijkt van het gewone, iets doordacht i.p.v. een massaproduct. Het probleem met Cadillac is dat het bij ons mss onbekend is, maar uiteindelijk gewoon een massaproduct is. Om nog maar te zwijgen wat het merk Cadillac bij je oproept... Niets verfijnd toch?

Techno Patat 20:28
afbeelding van Techno Patat

True, maar merendeel van de alfisten rijdt alfa omdat het iets anders is... Hoeveel 159 Ti's zie jij dagelijks op de weg? Ik zeg niet dat deze even leuk zal zijn, maar qua originaliteit/prijs verhouding zit je sowieso beter dan bij een c/3/A4...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws