Chevrolet heeft twee primeurs mee naar Detroit

Chevrolet neemt twee betaalbare coupé-concepts mee naar Detroit. Bedoeling van beide wagens is te polsen naar wat de toekomstige generatie autokopers graag wil in een auto.De eerste is de Code 130R met, laten we eerlijk zijn, heel wat wenken naar de BMW 1 Coupé. Chevrolet geeft hem een dieprode metallic lak met goudkleurige velgen. Dat zou het dynamische karakter moeten voorstellen.

De Turbomotor is voorzien van eAssist, waardoor de motor bij stilstand wordt uitgeschakeld. Ook zorgt het systeem voor recuperatie van de remenergie en laat het het koppel soepel vrijkomen bij een acceleratie.

De Tru 140S is een vierzitscoupé die op het platform van de Cruze en de Volt gebouwd is. Chevrolet heeft getracht hem een dure en snelle uitstraling mee te geven, onder andere door een matwitte lak en bling bling chrome velgen. Ook deze krijgt stop/start-technologie en direte brandstofinjectie om het verbruik te drukken. Chevrolet bouwt de 1.4 Turbo Ecotec-motor uit de GM-rekken in, en zorgt zo dat het verbruik rond de 5,8l/100 km ligt. Een aankoopprijs van 20.000 dollar moet hem bereikbaar maken voor jonge chauffeurs.

"Chevrolet heeft er al altijd alles aan gedaan om aspiraties voor alle generaties concretiseerbaar te maken," zei General Motors North America President Mark Reuss. "Deze twee concepts interpreteren die visie voor een nieuwe generatie. We zijn op zoek naar de mening van onze nieuwste klanten, we luisteren naar hun advies en zullen nieuwe wegen bewandelen."

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws