Officieel: De elektrische Beetle heet E-Bugster

De eerste testritten met de nieuwe Beetle zijn gereden en Volkswagen zorgt ervoor dat er alweer wat nieuws op de planning staat. In Detroit stelden ze er vandaag de elektrische variant van de Beetle voor, het E-Bugster Concept. De 100% elektrische wagen krijgt 85 kWh sterke lithium ion batterijen achter de zetels gestopt. Daardoor is de achterste zitrij ook meteen verdwenen, al zal Volkswagen het ontbreken van een tweede zitrij eerder sportief noemen. Met die batterijen kan de E-Bugster 180 kilometer ver rijden zonder een oplaadbeurt. Opladen doe je via een 120- en 220-voltaansluiting. Wie kiest voor de snellaadfunctie kan de Beetle in amper 35 minuten weer op de baan krijgen.

De sprint naar 100 km/u gebeurt in 10,9 seconden. Verder krijgt de E-Bugster 20 inchers mee die hem vooral een stoerder imago moeten aanmeten, net zoals de nieuwe c-vormige LED verlichting in de bumper en het verlagen van de hele wagen met 7,5 centimeter. Die ons allemaal eerder conceptueel lijken te zijn.

Binnenin zal je intrumentenpaneel je kunnen vertellen hoeveel energie je batterijen nog hebben, hoeveel energie je regeneratieve remmen opleveren en hoe ver je daar nog effectief mee toekomt.

Of de E-Bugster in productie gaat is nog maar de vraag.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
MichelAngelo 13:36
afbeelding van MichelAngelo

eerst zien en dan geloven...
puur estetisch ziet het er niet slecht uit....

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws