Audi stelt 314 pk sterk Q3 Vail concept voor in Detroit

Audi zou op het autosalon in Detroit bekendmaken de Q3 naar Amerika te brengen, maar dat nieuws moest wat kracht worden bijgezet. En hoe kan dat beter dan zulk nieuws te vertellen bij de lancering van een Q3 special edition, dit Audi Q3 Vail Concept. Het concept wordt genoemd naar het ski-oord in Colerado waardoor de link met de patriotistische Amerikaan meteen gelegd is. Het concept wordt gekenmerkt door zijn knap zwart-rode kleurstelling. Net zoals andere allroad modellen bij Audi krijgt ook dit concept grijze bumpers en ander plastieken opgestoken. Onderaan de auto werd alles beschermd door een aluminium plaat. De 20 inchers moeten het visueel spektakel langsbuiten compleet maken.De Vail staat ook 30 mm hoger op zijn poten en de spoorbreedte is 40 mm breder.

Binnenin vinden we opnieuw dezelfde kleurencombinatie terug. Maar ook de link met het ski-oord wordt gemaakt. Kijk naar de speciaal ontworpen thermos of de verwarmde kofferbodem.

Onder de kap schuilt hetzelfde blok als de RS3, al krijgt dit concept wat minder vermogen. Hier is de 2.5 liter grote vijfcilinder met turbo goed voor 314 pk en 400 Nm koppel. Dat blok wordt gekoppeld aan een zeventraps automatische versnellingsbak, die al het vermogen naar alle vier de wielen stuurt. De sprint naar 100 km/u ordt geklaard in 5.5 seconden. De topsnelheid ligt op 262 km/u.

Audi Q3 Vail concept 2012

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws