Morgan stelt Aero Coupé voor in Genève

De Morgan Batmobile - euh - Aeromax Coupé staat is een buitenbeentje in het selecte clubje van supercars. Deze klassiek gelijnde Britse sportwagen kreeg in 2006 veel bijval bij zijn presentatie op het toenmalige autosalon van Genève. De 100 exemplaren vonden dan ook in een mum van tijd hun weg naar de respectieve eigenaars. Dit jaar probeert Morgan het nog eens met de Aero Coupé. Het grote verschil met die Aeromax is nu net dat dit model wel gewoon in productie zou genomen worden, zonder beperking van oplage.

 

Onder de lange motorkap zal een 4.8-liter grote V8 van BMW makelij komen te liggen. Het vermogen van deze klepper bedraagt zo'n 390pk. Als je dan weet dat deze Aero Coupé dankzij het gebruik van aluminium voor het onderstel en carroserie slechts 1200kg in de weegschaal werpt, voorspelt dat al veel goeds voor de prestaties. Zo zou een sprintje naar de 100km/h slechts 4,5 seconden in beslag nemen (4,2 seconden voor de versie met automatische versnellingsbak).

Voor verdere details is het nog wachten tot op de officiële lancering van de Aero Coupé op het Autosalon van Genève.

via MotorAuthority

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Techno Patat 15:18
afbeelding van Techno Patat

het probleem met zulke wagens is dat ik hen ook enkel zou kopen als limitid edition! Als deze gewoon geproduceerd word dan verliest het veel van z'n unieke eigenschappen!

En mooi vind ik hem eigenlijk ook niet!
Hij is zeker niet lelijk, maar een tikkeltje te raar om mooi te zijn!

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws