Golf VI GTI Cabrio komt er echt!

De eerste keer dat we deze Golf GTI Cabrio zagen was op de beelden van de VW meeting in Wörthersee. De demo wagen stond er mooi te wezen naast een nog knappere Golf R cabrio. Dat was meteen ook de laatste keer dat we van deze wagen hoorde, daar is nu verandering in gekomen....

 

In de wandelgangen hoorden we dat Volkswagen van plan is de GTI Cabrio écht te bouwen. Nog beter nieuws is dat deze hoogstwaarschijnlijk ook te zien zal zijn op het autosalon in Genève (waar wij uiteraard ook zullen bij zijn). De GTI motor is in andere regionen (USA) al verkrijgbaar in de EOS en in de Golf, zij het zonder de hele GTI opsmuk. Als de GTI Cabrio er komt is dat de tweede keer in de hele GTI geschiedenis.

De Golf 7 is zoals je weet al in ontwikkeling. Net zoals BMW de 1M coupé als generatie-einde plaatste zal dit ook met de Golf gebeuren. Het is nog niet bevestigd maar er zou wel eens een 268 pk sterke Golf R Cabrio op de planning staan...

Hij ziet er wel heel knap uit, niet? Jammer dat ze de RS Audi velgen stijl ook doorvoeren...

golf 6 gti
golf 6 gti
golf 6 gti

Laatst gepubliceerd

Reacties (21)

Plaats een reactie
Yvesw 20:03
afbeelding van Yvesw

Die velgen zullen wel een optie zijn, niet? Deze dingen er onderuit schuppen, wat BBS velgen, een verlaging en je hebt een reddingsloep waardig voor Kapitein Hadock zijn boot :p

Techno Patat 20:41
afbeelding van Techno Patat

Ze geven precies licht zeg die velgen! Een snelle cabrio,dat wel, maar ofdat ik hem leuk vi,dt? Dat weet ik niet direct...

Carterventilatie 01:37
afbeelding van Carterventilatie

Als ze die.met dsg gaan leveren, wordt ie nog zwaarder dan de passat vrees ik.

Yvesw 11:05
afbeelding van Yvesw

@Waxweazel: Dat je Patat verbetert tot daartoe, maar dat je sowieso met een "Z" schrijft! Ga maar mee op de stapel staan :p Let the game begin ;)

Wim 11:11
afbeelding van Wim

ouch :)

Yvesw 13:07
afbeelding van Yvesw
gtike 16:23
afbeelding van gtike

echt iets voor mij...

Techno Patat 17:15
afbeelding van Techno Patat

@waxweazel: eerlijk is eerlijk, ik schaam me diep! echt waar! maar ik geen mn iDinges de schuld, ik kan nog niet goed werken met dat toetsenbord :p!

@Yves: danku om het voor me op te nemen, maar je zou me van die brandstapel moeten halen ipv me gezelschap te geven ;)! doch een goede poging!

Yvesw 19:09
afbeelding van Yvesw

@Patat: Ik had ten tijden van het reageren honger. Misschien daarom dat ik liever twee vleesekes zag branden i.p.v. één vleeseke :p
En je weet toch dat ik het opneem voor de kartoffel! Maar liever geen ik vind"t" fouten meer maken :p

Yannick Degroeve 19:54
afbeelding van Yannick Degroeve

autofans.Be live chat... zou dat niets voor jullie zijn?

Yvesw 21:55
afbeelding van Yvesw

@Yannick: Gelieve ontopic blijven :p

gtike 10:39
afbeelding van gtike

stopt nu mee zeveren. Iedereen maakt al wel es een tikfautje...

Techno Patat 14:04
afbeelding van Techno Patat

@Yannick: JAAAAAAA, zo een shoutbox ofso :D! Zou wel cool zijn!

(Btw, Toffe manier van zeggen dat we on-topic moeten blijven, veel leuker dan Sven en Nathan's zinneke: 'En nu terug On Topic gasten'! Want na dat zinnetje is het altijd gedaan en komen er geen comments meer bij :p!)

Over die DT fout: Ik slaap de voorbije 2 weken max 3u per nacht en kheb net een nieuwe iApparaat! En aangezien ik constant switch tussen android en iOs mis ik dus nogal wat van toetsenbord :p!

Terug OT: Ik vraag me dit net af, kan de Golf Cabrio wel 268 pk met vierwiel aandrijving aan? Want de krachten die er dan op inwerken moeten toch wel groooooot zijn!

Yvesw 16:30
afbeelding van Yvesw

@Patat: Was dat sarcastisch van die krachten of?

Kan iemand mij eigenlijk eens Volkswagens motieven uitleggen...
"Hmmm, wer machen ein spannende coupé und wir noemen hem Scirocco. Hmmm, lassen wir er ein sportievelinge version van machen kom dem Golf-R. Hmmm, mor tan wel zunder 4WD..." WAAROM volkswagen!

Techno Patat 17:23
afbeelding van Techno Patat

Nee, een golf cabrio is tot nu toe maar gebouwd op 210pk, als ze daar nog eens 50 stuks MET awd opsmijten dan kunnen ze dat toch niet,in 1-2-3 fixen?

Yvesw 18:52
afbeelding van Yvesw

@Patat: Wat zijn 50pk's meer voor een wagen... Dat krijgen ze zelfs gechipt uit de 210pk versie ;)

Techno Patat 11:07
afbeelding van Techno Patat

Maar de wagens zijn nog steeds gebouwd op fwd en niet op awd! Tzou nogal,stom zijn om een fwd golf cabrio r te maken en een awd gplf hatch...

Yvesw 12:10
afbeelding van Yvesw

@Patat: En de Scirocco dan (fwd alarm)? En de golf R is toch ook 4WD? En? En? En?... :p

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws