Daar is'ie dan: Audi TT-RS Plus

Als uitzwaaimodel werd hij aangekondigd en nu is hij er dan officieel, de Audi TT-RS Plus gooit 20 pk extra bij het vermogen van de TT-RS. Daarmee komt de Audi uit op 360 pk, vergezeld van 465 Nm (+15 Nm). In 4,2 seconden bliksemt het ding van 0 naar 100 km/u (S-Tronic, de manuele doet het in 4,4s), terwijl de top elektronisch begrensd is op 280 km/u.

De wagen krijgt een eigen kofferspoiler, gepolijste single-frame grille en dikke 19 inch Rotor-velgen, die we onder andere op de RS3 ook al tegenkwamen.RS Plus logo's worden her en der rondgestrooid, zo vind je er op de tellerpartij en op de versnellingspook. Verder herken je hem ook aan de spiegelkappen in CFRP (Carbon Fiber Reinforced Plastic) en de zwarte uitlaateindes. Het gemiddeld verbruik van de 2.5 vijfcilinder ligt rond de 8,5 liter per 100 km volgens Audi. Audi geeft de wagen een High Performance remsysteem mee.

Op het salon van Genève zal de wagen door het grote publiek te bewonderen zijn. Duitse prijzen liggen tussen de 60.650 euro (TT-RS Plus coupé, manueel) en 65.650 euro (TT-RS Plus Roadster, S Tronic).

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Techno Patat 14:28
afbeelding van Techno Patat

Ik vind ze eigenlijk leuk! Als ik ze tegenkom (vooral op de NS dan) moet ik toch altijd eventjes staan kijken! Ze doen me nog eens glimlachen als ik denk aan een 5 cilinder die al eens een serieuze punch wil geven! Maar ook het uiterlijk vind ik net leuk genoeg! Liever een TT-RS dan een RS3!

Over de Plus: Of het het waard is durf ik niet meer te zeggen! Want nadat ik grondig in het zand beet na het afbekken van de Megane RS Trophy (die vond ik ook z'n geld niet waard) kijk ik eerst de kat uit de boom :p!

Over de Prijs: 60.000 EUR voor een RS is geen geld! 60.000 EUR voor een TT is daarentegen heel veel geld! Het hangt er dus vanaf waarvoor je hem koopt! Als ultieme TT is het te duur, als leuk RS speelgoedje vind ik het goed te doen van prijs!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws