One-off en te koop: De Lamborghini Aventador J

Gebaseerd op hetzelfde principe dat Lamborghini in 1970 al eens deed met de Miura Jota stellen ze vandaag de Lamborghini Aventador J voor, met de J van Jota. Een one off die de Aventador nog extremer moet maken. Alle technische snufjes die niet nodig zijn om kei hard te gaan zijn er dan ook uit gezwierd. Zo werd het dak, de navigatie en het climate control professioneel verwijderd. Ook de voorruit moest er aan geloven, net zoals McLaren deed met haar SLR. Onder de kap blijft de twaalfcilinder grote 6.5 liter schuilen met 700 pk.

De Italianen wijzen ons er wel op dat het gewicht stevig daalde, met hoeveel dat is weten we (nog) niet. Er werd, naast het verwijderen van x-aantal zaken, ook gebruik gemaakt van een nieuw ontwikkelde stof. Composiet zorgt in de Aventador J voor een enorm lichte body. Het materiaal is ook zacht genoeg om gebruikt te worden in de stoelen en elders in het interieur. Voor de bumpers, diffusor en taartschep achteraan werd wél gewoon carbon gebruikt. Hoewel er slechts 1 enkel exemplaar van gemaakt zal worden, is deze Lambo wél te koop. Een prijs is natuurlijk niét gekend.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Yvesw 22:12
afbeelding van Yvesw

Spijtig dat dit ding ergens in de garage van een rijke oliesjeik verdwijnt... Dan hadden ze er beter een stuk of 20 gemaakt zodat je hem ooit nog ergens zou kunnen spotten...

Glenn 23:06
afbeelding van Glenn

Zou een dikke 2milj. kosten.

Quin 10:38
afbeelding van Quin

Leuk voor die éne sjeik, maar ik denk dat de meeste mensen zaten te wachten een Aventador Roadster of heel misschien de Estoque. Die konden we als gewone stervelingen nog eens spotten. Deze one-off zal zich beperken tot deze leuke foto's.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws