Officieel: Rolls Royce Phantom Series II

Luxemerk Rolls Royce heeft de grootste update voor hun Phantom sinds 2003 voorgesteld. Nuja, grootste. Het gaat enkel om o.a. een beetje modernere styling, een nieuwe differentieel en de nieuwe achttraps automaat. Deze achttraps vervangt de intussen verouderde zestraps. Aan de 6,7l V12 die 453 pk produceert is niets gewijzigd, al is het verbruik wel 10% beter geworden en daalt de co2 uitstoot van 388g naar 347g.

Rolls Royce Director of Design Ian Cameron beschrijft de evolutie van de Phantom Series II als een "familiar theme, lit in a different way". Rolls Royce pocht er ook mee dat zij de eersten zijn die volledige LED koplampen als standaard meegeven bij een wagen. De adaptieve lichten veranderen mee naargelang snelheid en bochtenwerk.

Het navigatiesysteem heeft ook een volledige update gekregen, nu met 3D kaarten, topografische kaarten en begeleide toeren. De updates zijn voor alle modellen binnen in de Phantom reeks: de gewone Phantom, de verlengde, de coupé en de drophead. Eind juni zullen de eerste Series II afgeleverd worden, prijzen liggen ongeveer 5% hoger dan de vorige versie.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws