Officieel: Italdesign Giugiaro Brivido Concept

Het Italiaans designbureau dat sinds 2010 voor 90,1% in de handen is van Volkswagen heeft hun conceptcar Brivido voorgesteld. Brivido staat voor het Italiaanse 'sensatie'. De motoren zijn vanuit de Volkswagen groep, zo zal de Brivido worden aangedreven door een 3l V6 met 360 pk en een elektrische motor. Beiden zijn gekoppeld aan een automatische achttraps automaat.

De Brivido is bijna 5 meter lang en de meest opvallende eigenschappen zijn de gullwing deuren. Volgens Giugiaro zijn deze deuren het enige dat de naam concept waardig is op deze wagen. Al de rest is perfect mogelijk voor productie. Een glazen koepel geeft schitterend zicht over de weg, ook voor de passagiers vanachter. Dit kan wel eens vergeten worden bij moderne GT's, voegt Giorgetto Giugiaro er nog aan toe. Parkeren moet ook veel makkelijker worden, aangezien de bestuurder de stoeprand makkelijk kan zien.

De wagen heeft geen zijspiegels, maar cameras en schermen die de beelden laten zien links en rechts van het stuurwiel. Binnenin is er ook de mogelijkheid om een volledige iPad in de middenconsole te duwen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Quin 10:36
afbeelding van Quin

Best knap! Alleen die velgen zien er wat cheap uit (al zijn ze dat waarschijnlijk totaal niet ;-))

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws