Audi RS Q3 Concept staat in Peking

Audi neemt de RS Q3 mee naar de autoshow van Peking. De Q3 met een RS-jasje zit nog in de conceptfase maar heeft volgens ons alles mee om zo in productie te gaan. Onder de kap een 2.5 vijfcilinder die goed is voor 360 pk. Daarmee gaat de crossover van 0 naar 100 in slechts 5,2 seconden, de topsnelheid ligt op 265 km/u.

Audi zorgt ervoor dat we de RS Q3 Concept als RS-model herkennen want aan de buitenzijde werd zowat alles geplaatst wat je ook op de seriemodellen van de RS-reeks ziet.Nieuwe bumpers, aangepaste grille met honingraatmotiefje, dikke diffusor en dakspoiler achteraan, het lijkt er op dat ze enkel de chrome spiegelkappen zijn vergeten, of hoort dat niet op een concept car?

Binnenin krijgt hij leder en alcantara, bij elkaar gehouden door contrasterende blauwe stiksels. Om helemaal afgestemd te zijn op de Chinese kijkers, krijgt de teller een Chinese indeling... Audi koppelt de RS Q3 Concept aan een zeventraps S-Tronic, en geeft hem  permanente vierwielaandrijving mee. Die stuurt voornamelijk de voorwielen aan maar kan dus wanneer nodig ook de achterwielen van kracht voorzien.

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Yvesw 10:09
afbeelding van Yvesw

Ik zeg het niet graag maar: Me gusta!
De vraag is natuurlijk
1: wat is de prijs van al dit lekkers?
2: Wie koopt dit?

Techno Patat 14:14
afbeelding van Techno Patat

Me gusta? Ik vind het een lelijk en vreselijk nutteloos ding! De Q3/X1 op zich vind ik al vrij nutteloos (koop dan een Golf + als je graag hoog zit maar er niet veel geld aan wil hangen hé!) en om er dan nog eens een performance versie van te maken!

Ik volg Waxweazel! Een 3.0 TDI is zat snel voor dat ding en met dat enorme koppel heb je nog eens een bruikbare motor!

Over die spiegelkapjes die missen: Misschien hetzelfde verhaal als met de Q7 V12 TDI! Die had ook de bumpers, velgen, remmen, ovale uitlaten en het interieur! Maar geen RS badge en geen spiegelkapjes! Misschien, heel misschien is er toch nog 1 iemand bij Audi met een hart voor de RS'n en willen ze de RS naam niet bevuilen met een RS SUV-model (Kuh Kuh BMW krijgt daar veel commentaar op! En je ziet ze niet rijden ook... Kuh Kuh)

GeoBem 15:54
afbeelding van GeoBem

Ze hadden beter zo'n diffuser en uitlaten op de RS3 gezet.
En zou dit niet eerder Q3 RS heten?
Ohja, vandaag nog in de les Chinees (mandarijns) de tekens geleerd van 0 tem 10 en die op de toerenteller matchen niet met wat ik vandaag heb geleerd :-D

Anyway, ik vind het een erg dik machien!

Ze hadden trouwens die 2.5TFSI toch al in de Q3 gestopt? Met 'maar' 300 pk en zonder het RS uiterlijk?

Over de spiegelkappen, alle details die anders zilver (niet chroom!) zijn, zijn hier ook zwart.. (onderlip bumper, sideskirts, diffuser?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws