Officieel: Audi A6 L e-tron concept

Audi gaat naar China en neemt mee: een Audi A6 longwheel-edition met plug-in hybridetechnologie onder de kap. Daarmee wordt het gamma van de e-trons alweer wat groter en krijgt China er een groene rakker bij. De Audi A6 is het best verkochte model van de Duitsers in China en is daarom ook de basis van dit concept. De optische verschillen zij vrij duidelijk aangezien ze de A6 een pak stoerder maakten. Zo heb je de uit één stuk gehouwen grille vooraan, nieuwe 21 inchers langszij en de vernieuwde diffusor achteraan.

Dit concept is op basis van de L-variant van de A6, omdat Chinezen dat graag hebben. De totale afmetingen zijn: 1,87 meter breed, 5,02 meter land en 1,46 meter hoog. De wielbasis is 3,01 meter.

Onder de kap schuilt een 2.0 liter TFSI met 211 pk die gekoppeld werd een een 94 pk sterke elektrische motor. Dat elektrisch blok wordt gevoed door een lithium-ion batterij die zich achteraan bevindt. De Audi kan daardoor tot 80 kilometer elektrisch rijden bij een constante snelheid van 60 km/u.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Jaggy Fan and Owner 11:02
afbeelding van Jaggy Fan and Owner

Michel Angelo,

Je bent niet alleen in je standpunten.
Vele Britten, Amerikanen en andere nationaliteiten zeggen op forums: "Most Audi's look like a dead dog"
Vooral de berlines A4, A6 en A8 stralen weinig of geen charisma uit.
Wees er maar zeker van dat heden bijna alle merken aan mekaar gewaagd zijn wat betreft betrouwbaarheid en afwerking (in dezelfde prijklasse).
Dus kies je nu een merk dat qua design en vooral "feeling good factor" meer tot de verbeelding spreekt...zonder risco.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws