Mini bouwt opnieuw Mini John Cooper Works GP

Mini zal opnieuw een John Cooper Works GP versie bouwen van de kern-Mini. Wat precies het vermogen is geven ze echter nog niet vrij, het bedraagt 136 pk/liter, wij denken dat het om een 1.6 gaat. Wel laten ze even weten dat de wagen en rondje van de Nürburgring Nordschleife afwerkt in 8 minuten 23 seconden, 18 seconden sneller dan de vorige Mini JCW GP (8m41s).

Daar waar de vooranger slechts een 214pk had verwacht men van deze JCW GP een cijfer ergens tussen de 220 en 230pk. Een lichte stijging in kracht, maar een serieuze vermindering in gewicht. Dit tweezits scheurijzer moet maar liefst 40kg minder wegen dan zijn spirituele voorganger.

De Mini JCW GP krijgt een aangepast setje bumpers en wat luchtinlaten om de stroomlijn te verhogen. De wagen krijgt ook nieuwe 17" velgen en een aparte striping, vergezeld van rode accenten op de spiegels. Wie 'm rijdt, zou de krachtiger remmen en sportbanden (Kumo Ecsta V700) gewaar worden. Mini gooide verder ook de achterbank eruit en verving deze voor een dwarsbalk.

De JCW GP krijgt ook de exclusieve 'Thunder Grey Metallic' kleur mee. Volgens Jorg Weidinger, hoofd van chassis & ophanging, is deze Mini John Cooper Works GP het ultieme circuit speeltje: “This is a track car, but it is also developed for everyday use. It is not a car you put on a trailer to take to the race track; you drive it there.”

De exclusieve voorstelling gebeurt op het Mini United festival in Le Castellet, Frankrijk (11 - 13 mei). Voor het grote publiek wordt de wagen onthuld op het autosalon van Parijs. Slechts 2.000 exemplaren zullen worden gebouwd in Oxford (UK).

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws