Renault Espace krijgt nogmaals facelift

Renault voert nogmaals een facelift uit aan de Espace. De grootste en oudste monovolume van het merk draait al sinds 2003 in zijn huidige vorm mee en kreeg in 2006 al een (discrete) facelift. Nu leukt Renault de Espace dus opnieuw wat op. Vallen ons vooral op: groter logo - dat iets verticaler werd geplaatst - en een aangepaste grille die beter aansluit bij de recente concept cars en vernieuwde modellen. In zijn 28 jarig bestaan werd de Espace al 1,2 miljoen keren verkocht. Meer details volgen begin juli.

Laatst gepubliceerd

Reacties (9)

Plaats een reactie
MichelAngelo 13:59
afbeelding van MichelAngelo

...maar hij blijft -naar mijn mening- een vormloze bombast... helaas...

Waxweazel 14:18
afbeelding van Waxweazel

Maar het blijft ook wel de meest tijdloze en ondanks zijn oudere leeftijd ook wel de meest modern ogende grote volumewagen die te verkrijgen is !
En naar mijn mening ook veruit de mooiste in zijn klasse.

Wordt er ook iets gezegd over de (nieuwere) motoren ?

BePa 15:56
afbeelding van BePa

Toch vreemd van Renault dat ze - met nog maar eens een facelift - dé referentie in deze klasse zo verwaarlozen. Er waren tijden dat de Espace behoorlijk snel werd afgelost en zo aan de kop van het peloton bleef. 't Valt voor Renault te vrezen dat het moeilijker en moeilijker wordt om dit model nog verkocht te krijgen. Tijd voor groei bij Ford, Volkswagen, Seat...

Anonieme gebruiker 16:35
afbeelding van Anonieme gebruiker

Een espace wordt amper nog verkocht wegens de fiscaal zeer onaantrekkelijke motoren die er inzitten. En naar mijn mening is deze 'facelift' niet bepaald een vooruitgang.

Mesoerrie 18:58
afbeelding van Mesoerrie

@ BePa: Inderdaad ik versta dat ook niet. Ik dacht zelfs eens gelezen te hebben dat ze het model gingen stopzetten?

Sven 19:55
afbeelding van Sven

het enigewat je hem kwalijk kan nemen qua motorisatie, is de co2-uitstoot. die ligt pakweg 20g/km hoger dan een VW Sharan. qua vermogen (130,150 of 175 in het Franse kamp vs. 115, 136,170 pk bij den Duits) liggen ze op dezelfde lijn, qua cilinderinhoud (2.0l) helemaal. Een Espace is trouwens een pak groter (2.860l vs. 2.430l).

Een Galaxy ziet er mss beter uit, een citroen c8 is helemaal een muurbloempje. volgens mij is dat segment ver op zijn einde.

Betsberg 12:54
afbeelding van Betsberg

Smaken verschillen natuurlijk, maar feit is dat ik alle grote monovolumers (en zelfs enkele grotere SUV's) uitvoerig getest heb ... om telkens uit te komen bij de Renault Espace : comfort, rijplezier, ergonomie, stijlvol en een "rustig" dashboard zonder honderden knopjes. Alles moet nu "SUV" en "crossover" zijn zodat je in het straatbeeld je steeds meer dezelfde wagens ziet . Geef mij maar de authenticiteit van een "Espace". Ik heb zonet mijn derde "Espace" besteld en de facelift vind ik zeer geslaagd ; spijtig dat het bij de frontpartij gebleven is.

Geert 13:38
afbeelding van Geert

Ik moet Betsberg volledig bijtreden. Ik rij zelf met een Grand Espace, en in mijn ogen is dit nog altijd de enige grote monovolume, die naam waardig.

Nathan 16:46
afbeelding van Nathan

Betsberg & Geert, inmiddels kan je onze rijtest met deze gefacelifte Espace hier lezen. Nog steeds een schitterende wagen in zijn segment, maar de veroudering is genadeloos.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws