Live in Parijs 2012: Lexus LS 600h F-SPORT

 Lexus LS 600h F-SPORT

De eerste Lexus LS dateert al van 1989. In die tijd betrad Toyota's luxe merk schoorvoetend de Europese markt. Intussentijd is er veel veranderd. Hier in Parijs kijken we aan tegen de tweede facelift van de derde generatie LS, u kan nog volgen?

Deze generatie van de Lexus LS zag ongeveer zes jaar geleden het levenslicht en kreeg in 2009 nog een opfrisbeurt. Hier in Parijs stelt het merk ons met grote trots hun grondig gerestylede vlaggenschip voor. Het design van de LS is opnieuw fris en ligt volledig in de lijn van de eveneens volledig vernieuwde GS. Het interieur is nu ook voorzien van het grote 12,3inch scherm waarop alle infotainment wordt weergegeven. De LS 600h laat qua uitrusting en comfort niets te wensen over. Zo heb je standaard de beschikking over 10 speakers, desgewesnt optioneel over 19 speakers als je opteert voor het Mark Levinson Reference Sound pakket.

Lexus is verder ook helemaal van overtuigd van de sportieve kwaliteiten en toont ons in Parijs de F-SPORT. Dit pakket bestaat uit een verlaging van de koets met 10mm, schakelflippers achter het stuur en exclusieve 19-inch velgen met daarachter uit de kluiten gewassen Brembo-remmen. Qua vermogen hoeft deze sportief geklede LS 600h zich niet te schamen. Het totaalvermogen van 445pk wordt gemaakt door de samenvoeging van de 394pk sterke 5.0-liter V8 en twee elektromotoren. Goed voor een sprintje naar de 100km/h in 6,1 seconden. Het verbruik zou je moeten kunnen beperken tot 8,6 liter per 100km.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie