Live in Parijs 2012: Opel Adam ziet er leuk uit

opel adam

De kleine rakker van 3.70 meter heeft een grote verantwoordelijkheid, want deze Adam moet samen met de Mokka voor de verkopen zorgen waar Opel al zo lang op wacht in Europa.

Zijn start heeft hij alvast niet gemist. Met een leuke snoet en achterwerk kan hij sowieso al mee met de Fiat 500 en consoorten, een segment waar looks erg belangrijk zijn. Ook daarom dat Opel de kaart van de personalisering trekt. Alles samen zijn er drie uitrustingsniveaus: Jam (‘onorthodox, modieus en kleurrijk’), Glam (‘elegant en verfijnd’) en Slam (‘racy en sportief’). Ondanks de kleine afmetingen zal je bij Opel kunnen kiezen voor velgen van maat 16 tot maat 18.

Onder de kap krijgt de Adam een 1.2 of 1.4 bezinemotor, goed voor respectievelijk 75 pk en 87 of 100 pk. Later zal er een 125 pk sterke turbo-variant ter beschikking worden gesteld. Opel biedt de Adam in Duitsland aan vanaf 11.500 euro, iets minder dan de Fiat 500 dus. Op de Belgische prijzen is het nog even wachten.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
duckje 09:48
afbeelding van duckje

ik vind het een heel leuke wagen, maar of hij opel terug winstgevend zal maken? neen, ze oppereren bijna alleen in europa, en daar kan op dit moment maar een middenklasse merk, volkswagen, winst rapen. Zelfs renault en andere merken met een attractief gamma slagen daar niet in. gewoon door de overconcurrentie. en ook de opel adam heeft concurrentie van de mini, citroen ds3, audi a1 en fiat 500.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws