Live in LA 2012: Mercedes-Benz SLS AMG Black Series

Live in LA 2012: Mercedes-Benz SLS AMG Black Series

Het bruter dan verwachte monster van een SLS AMG Black Series staat in Los Angeles te glimmen in Clio R.S. geel. Of is de Clio in AMG geel? Soit, een supercar met 622 pk een Gullwing-deuren. Kleur is bijzaak, toch?

Mercedes heeft duidelijk begrepen dat de wereld klaar is voor supercars die richting hypercars trekken. Dit model heeft net geen 50 pk meer dan de standaard SLS AMG. Hij is voorzien van heel wat aerodynamische verbeteringen die we kennen van de GT3 uitvoering.

Dat er dus een berg aan carbon rondom de SLS hangt hoeven we je niet te vertellen. Dankzij die extra C-opsmuk is hij trouwens 70 kilo's kwijt, wat het gewicht op 1550 kg zet. Kan minder zegt u? Ach, niets waar de opgepepte 6.2l V8 niet mee overweg kan. De motor is ge-herlimiteerd op 8.000 toeren. Epische soundclips komen er aan!

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Techno Patat 18:01
afbeelding van Techno Patat

Mercedes heeft dringend een andere fotograaf nodig voor de pers foto's!

Het begon met de nieuwe C-klasse, dan de nieuwe E-klasse en dan gevolgt door de SL, ML en nu de SlS Blackseries! Op de persfoto's vond ik AL die auto's lelijk overkomen! En in het echt zie ik ze heel, heel graag (ok, de E-klasse wat minder. Maar het design is tenminste uniek! En toch heel geslaagd in AMG variant...)!

Ook deze vind ik op deze foto's plots heel erg bruut en knap! Die bumper ziet er plots heel erg functioneel uit en al het extra carbon kan ik goed smaken!
De achterbumper (en dan vooral de uitlaten) vond ik heel overdreven en tuning-ish! Maar op deze foto's is het eerder speels en heeft het een paar details van de C-blackseries...

Kortom: ik ben toch aan het vallen voor dit beest!

joehoe vrijdag! 15:17
afbeelding van joehoe vrijdag!

Je zou verwachten dat hij uit Transformers komt deze SLS, wat een wagen. De proporties lijken mij iets evenwichtiger dan bij een 'gewone' SLS, hoewel het waarschijnlijk door de foto's komt want de neus zal wel nog altijd even laaaang zijn. 't Is volgens mij ook de wagen die het meest met zijn deuren open gefotografeerd wordt. Die vleugeldeuren blijven toch de eye-catcher.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws