Ferrari Enzo-opvolger (F150) zal de show stelen in Genève

Enzo F150

Ferrari heeft zojuist op hun officiële Instagram pagina bevestigd dat de Enzo-opvolger (codenaam F150) te zien zal zijn in Genève. Hun nieuwe hypercar zal op zijn minst indrukwekkende specificaties meekrijgen om concurrenten als de McLaren P1 en de Pagani Huayra ver achter zich te laten.

Veel harde details zijn er voorlopig nog niet gelekt maar wat we al wel weten is dat de F150 een aangepaste versie van de 6,3 liter V12 uit de f12berlinetta zal meekrijgen gecombineerd met een Formule 1-geïnspireerd HY-KERS (Hybrid kinetic energy recuperation system). Dit systeem bestaat uit twee elektromotors waarvan er slechts eentje gekoppeld is met de achterwielen via de versnellingsbak. De andere elektromotor zal gebruikt worden om bijkomende systemen stroom te geven om de werklast van de conventionele verbrandingsmotor te verminderen.

De F150 zal de laatste nieuwe technologie uit Maranello bevatten. Ferrari claimt voorlopig een 10% snellere sprint van 0 naar 200 km/u. Een totale output van 920 pk zou volgens de laatste geruchten zeker haalbaar zijn. Zelfs een gewicht van om en bij de 1100 kg lijkt nog niet eens zo gek als je aan de monocoque constructie denkt die volledig van carbon is vervaardigd.

Er zouden slechts 499 exemplaren van gebouwd worden, elk met een prijskaartje van ongeveer 1,2 miljoen euro. De snelste Ferrari ooit gebouwd zal in Genève te zien zijn en naar goede gewoonte zullen wij er weer bij zijn met live verslaggeving.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
buyck 10:50
afbeelding van buyck

Onvoorstelbare cijfers! Kan niet wachten tot we alle details hebben maar de verhouding 1/1 is heel dichtbij (pk/gewichtsverhouding). Vraag me ook af wat het verbruik per 100km zal zijn. Ik schat rond de 12L of zelfs iets minder als hij +/- 1100kg zal wegen.

Techno Patat 11:39
afbeelding van Techno Patat

Het verbruik is het laatste waar ik aan denk bij deze :P!

Over de auto: de Enzo had ook al carbonnen monocoque en die deed 1300kg? Dan zouden ze 200kg moeten vinden en er nog batterijen bijproppen? Als het al 1100 kg is zal het wel 1199kg zijn dan...

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws