Live in Genève: Alfa Romeo 4C

Live in Genève: Alfa Romeo 4C

De wagen waar Alfisten al maanden/ jaren naar uitkijken staat te blinken - bij wijze van spreken, want hij is mat - op het autosalon van Genève. De 4C moet Alfa Romeo terug zijn imago van weleer geven. Teleurstellen doet de Bella allerminst.

De vier meter lange sportcoupé van Alfa kan in het echt zo mogelijk nog meer bekoren dan op de persfoto's. De vloeiende lijnen gieten een typisch Italiaans sausje over deze wagen die nog het meeste weg heeft van een kleinere Alfa Romeo 8C.

Motorisch zit er een doorontwikkeld 1750tbi blok met 240. Mede door het lage gewicht van 1080 kilo schiet de 4C in een pluimpje naar de 100km/u. Het blok dat, zoals het een echte coupé met sportieve ambities beaamt, in het midden ligt drijft de achterwielen aan via een TCT-automaat met dubbele koppeling. Deze automaat biedt naast "Dynamic", "Natural" en "All-weather" ook de optie "Race" aan. Iets dat autofans maar al te graag horen.

Alfa Romeo 4C

Het lage gewicht van de 4C valt mede te wijten aan het onderstel dat uit koolstofvezel is vervaardigd.

Binnenin zien we twee strak zittende kuipstoelen en een relatief sober interieur. Gefocust op de rijervaring dus.

Wil je graag één van de eerste zijn? Dan moet je €60.000 ophoesten voor de eerste editie. 34 anderen waren je trouwens al voor. Eind 2013 gaat hij in productie.

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Wim 17:46
afbeelding van Wim

knappe bak, maar wat is er misgegaan met zijn voorlichten?

Dequal 21:01
afbeelding van Dequal

De voorlichten zijn inderdaad precies zo van die cheap Golf-tjoening lichtjes.

Wim 09:26
afbeelding van Wim

beetje Hallfords gevoel, echt jammer, wat is er mis met volle koplampen

Techno Patat 23:15
afbeelding van Techno Patat

Ik vind deze net knap met die carbonnen led-lampjes! De grijze ziet er nog het beste uit (dat ik dat ging zeggen van een Alfa?). al zou ik daar die carbonnen koplampen en titaniumkleurige velgen op willen! lekker sinister...

Ik begin er eigenlijk voor te vallen, al had ik het er eerst echt niet voor! Vooral de cijfers vallen me heel goed mee. Khad niet verwacht dat een auto met een 1.8 onder de 5 secondjes naar de 100 ging gaan!

tot je de prijs bekijkt. Dan moet je eventjes slikken.
Maar bedenk dan eens, welke auto's ken je nog die 60k kosten en een carbonnen basis hebben? De goedkoopste die ik ken moet zowat een mp4-12c zijn?

Nathan 18:56
afbeelding van Nathan

Dayum!

Quin 13:06
afbeelding van Quin

Jammer van die koplampen inderdaad. Zelfde opzet als de koplampen van de 8C zou mooier geweest zijn.

Heel vette auto en bijna spotgoedkoop te noemen als je naar het hele pakket kijkt. Jammer genoeg buiten m'n prijsklasse, maar hopelijk dat er veel kopers zijn, dat we dit op de straten zien!

Cuore Sportivo 18:13
afbeelding van Cuore Sportivo

Eindelijk ligt het vast :-) vind em ondanks de koplampen die even wennen zijn heel geslaagd! kan nie wachten om hem in't echt te zien..

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws