Live in Genève: Spyker B6 Venator

Spyker B6 Venator

Victor Muller... de man is niet te stoppen. Alhoewel er van zijn Saab verhaal niet veel meer overschiet richt hij zijn obsessief gedrag terug op Spyker. Spyker kennen de meeste van de C8. Een kleine (heel kleine) entry level supercar aan een niet zo entry level prijs. Als je je wil onderscheiden van de rest moet je'r iets voor over hebben. Victor stelt in genève trots zijn nieuwste speeltje -Ik quote: "Porsche 911 alternatief"- voor...

Laten we met een negatief detail beginnen, de competitieve prijs van rond de 85.000 euro was gelogen. De wagen "gaat op markt komen" voor 125.000 euro. Dat zal je minimaal moeten neertellen voor je exclusieve Spyker Car. Er zullen echter velen met plezier hun portefeuille openen voor dit Nederlands diertje. Hopelijk weet Meneer Muller wat hij zich op de hielen heeft gehaald met zijn "Porsche alternatief". Laten we hopen dat de wagen het kan gehoopte doel kan waarmaken en dat Muller ook eens iets possitief overhoudt aan zijn automotive bestaan.

Spyker B6 Venator

Specs? Wat krijg je om de 911'jes mee op de hielen te zitten? een leuke V6 met 375 pk. Gekoppeld aan een 6-traps automaat en flappers aan het stuur. Een alumium chassis en een body van carbon fibre. Een gehele body in carbon zal een aardige duit kosten. Qua gewicht lijkt het allesinds niet echt te baten. Nog steeds 1400 kg droog aan de haak.

De afmetingen zijn vergelijkbaar met een Cayman. De krant The Wall Street Journal lijkt te denken dat de basis voor de B6 Venator een Lotus Evora S is. Iets wat nog niet zo'n heel gek idee lijkt. Gezien de Opels en Tesla's op Lotus platformen.

Spyker B6 Venator

De wagen geeft een zeer goede eerste indruk. Dit is tot nu toe de meest klare wagen die er uit de fabriek rolde.

Victor Muller zou graag eind dit jaar met de productie beginnen. De eerste leveringen zouden dan in de eerste helft van 2014 plaatsvinden.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws