Live in Genève: Mercedes-Benz A45 AMG

Live in Genève 2013 Mercedes-Benz A45 AMG

We hebben er lang op moeten wachten. Het duurde tot vorig jaar voor Mercedes potten kon breken in het premium C-segment met de nieuwe A-klasse. Nu wil Mercedes ook nog eens leider in het Hot Hatch segment worden met de A45 AMG. Het ziet er alvast veelbelovend uit.

Het uiterlijk was natuurlijk al bekend, maar als je de wagen in het echt aanschouwd besef je dat Mercedes er echt wel voor gaat. De dikke bumperpartij, knoerten van uitlaten en velgen laten het wel lijken of de saaie A-klasse van weleer heeft nooit bestaan. Op het salon van Genève hebben ze gekozen voor een grijs kleurtje. De Edition One krijgt een witte lak opgespoten met zwart en rode details.

Live in Genève 2013 Mercedes-Benz A45 AMG

Het hart van de wagen is een viercilinder turbo met 360pk en 450 Nm. Dit "klein" blok stuwt Mercedes' kleinste in 4,6 seconden naar de 100km/u. Met hulp van het 4Matic systeem natuurlijk. Die vierwielaandrijving is trouwens een nieuwe versie van de 4Matic speciaal ontwikkeld voor voorwielaangedreven wagens. In normale omstandigheden gaat 100% van de kracht naar de voorwielen. Pas bij gripverlies wordt er kracht naar de achterwielen gestuurd tot een maximale 50/50 verdeling. Bij 250 km/u houdt de begrenzer je zware rechtervoet tegen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
uto 12:49
afbeelding van uto

Is de A45 ook als lichte vracht te verkrijgen bij Mercedes?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws