Live in Genève: Kia (Pro_)Cee'd GT

Kia GT

De Cee'd familie van Kia was het duidelijk beu dat iedereen spotte met hun naam vol streep'jes/ en afkap-pings_tekens. Om de pestkoppen de mond te snoeren zijn ze een jaartje op training geweest in de Zuid-Koreaanse bergen om sterker als ooit terug te komen. Want met de Cee'd GT en Pro_Cee'd GT spot je niet.

Hoewel de naam nog altijd betwijfelbaar is zijn de specs daarentegen geloofwaardiger dan ooit. De 1.6 GDI twin-scroll turbo met 201pk en 265 Nm geeft de GT-reeks de krachtige inborst die bij het uiterlijk past. Een sprintje 0-100 km/u leg je af in 7,9 seconden. Topsnelheid: 230 km/u. Dit zijn waarden waar een Golf GTI jaren training voor nodig had om ze te bereiken.

Uiterlijk zien we een serieus opgepompte fitness bezoeker. Een dikke voorbumper met de tiger nose grille, een set mistlichten waar een linkerbaanklever nachtmerries over heeft, een GT-badge en een rood accentje onderaan.

Kia GT

Achteraan lijken de steroïden dan weer voor een te opgepompt effect te zorgen. De achterbumper krijgt - net zoals vooraan - gestileerde lichtjes mee. Onderaan krijg je twee uitlaatpijpjes en een diffuser die vooral de look van de wagen dient. Dit alles tezamen geeft de achterkant een nogal zwaar gevoel. Opzij maken bredere zijschorten en 18 inch velgen het plaatje af.

Kia GT

Binnenin zorgt Recaro voor het zitmeubilair, bedien je het blok met aluminium pedalen en krijgt het interieur een sportiever tintje.

Prijzen voor de GT-broertjes zijn nog niet bekend al kregen we wel een richtprijs mee voor België: €26.000. De vijfdeurs zal - logischerwijs - iets duurder uitvallen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws