Live in Genève: Ferrari LaFerrari - 963 pk en uitverkocht

Ferrari LaFerrari

We hebben er lang op moeten wachten, maar hij is er eindelijk. Niet als Enzo, niet als F150 wel als LaFerrari.

Het is zelden zo druk op een persconferentie. De nieuwe Ferrari LaFerrari is dan ook een van de toppers van Genève. Veel informatie was er nog niet rond bekend, tot vandaag.

Ferrari zal 499 stuks produceren van de LaFerrari. En aangezien het crisis is, zijn die allemaal verkocht. Ferrari zegt 700 klanten te hebben voor de opvolger van de Enzo, wie de gelukkigen zijn zal per opbod beslist worden. Dat wil zeggen dat er geen officiële prijs is voor de LaFerrari, maar zij die het meest betalen, een sleutel in ontvangst krijgen. De geruchten gaan dat die vanaf 1,2 miljoen euro verkocht werden.

Ferrari LaFerrari

Onder de kap schuilt een 6.3 liter V12 met maximaal 9.250 rpm. Het benzineblok is goed voor 800 pk, de elektromotor is goed voor 163 pk. In totaal is de LaFerrari dus 963 pk sterk. Met die cijfers sprint hij naar 100 km/u onder de drie seconden, naar 200 km/u onder de zeven seconden, naar 300 km/u is onder de 15 seconden.

Ferrari LaFerrari

Ferrari maakt werk van personalisatie. De stoelpositie is vast om het gewicht optimaal te houden, alle andere zaken worden geplaatst naar de grootte van de bestuurder, zodat die laatste zich optimaal in zijn vel voelt.

En wie denkt dat deze LaFerrari gebruik maakt van oude technologie heeft het mis, de LaFerrari is 100 procent nieuw.

Laatst gepubliceerd

Reacties (10)

Plaats een reactie
Yannick 12:44
afbeelding van Yannick

Als first man on the scene... WAUW! :-O "Welke Lambo Veneno?" haha

Quin 12:47
afbeelding van Quin

Beauty! Wel beetje een vreemde naam ;)

Wim 09:38
afbeelding van Wim

idd, domme naam, vind hem wel knap, alleen te veel gaten in de motorkap

Carlos 19:31
afbeelding van Carlos

Ligt het nu aan mij of ben ik de enige die vindt dat dit totaal niet meer Ferrari is... :s Vind de Enzo ook geen Ferrari.
Het zijn misschien snelle, luide, zotte en mooi uit ziende wagens maar geen Ferrari :D

Carlos 18:13
afbeelding van Carlos

In mijn ogen vind ik de F12 (hun vorige creatie) meer Ferrari dan dit. Dit samen met de Enzo en de FXX zijn, wat IK vind, creaties om modellen zoals Pagani te willen overtreffen. Dit vind ik het spijtige er aan.
Maar hey is mijn mening he :D

De Pauw André 06:12
afbeelding van De Pauw André

Whaaaaaw, weerom , wat een Ferrari !!! na de F12 berlinetta !!! weerom een Ferrari met een Grootte letter F, great, subliem

Uw reactie