Live in Genève: Qoros 3 Sedan toont Chinese degelijkheid

Live in Genève 2013: Qoros 3 Sedan

Chinese merken hebben tot nog toe een weinig positieve reputatie op Europees grondgebied. Goedkoop zijn is best OK, maar we zijn in Europa een zekere kwaliteit gewend en daarin willen we niet inboeten. Qoros heeft het duidelijk bij het goede eind. Deze Qoros 3 Sedan kan inzake kwaliteit echt mee.

Hij maakt in Genève zijn wereldpremière. Qoros is een joint-venture tussen Chery Automobile en Israel Corporation en was tot enkele maanden geleden volledig onbekend. Ambitie hebben ze wel, beide partijen investeerden samen 1,5 miljard dollar voor de ontwikkeling en productie van deze 3 Sedan.

Initieel had Qoros deze sedan SQ3 genoemd, maar hey, Audi kon daar helemaal niet met lachen en ze dienden meteen een klacht in. Een zaak die ze gewonnen lijken te hebben, want Qoros hernoemd zijn model tot gewoon '3 Sedan'. Nu wachten tot BMW zijn advocaten opstuurt.

Live in Genève 2013: Qoros 3

Onder de kap van de Qoros schuilt een enkele motor, een 1.6 met of zonder Turbo, gekoppeld aan een manuele of automatische versnellingsbak. Zonder Turbo is die 126 pk en 155 Nm sterk. Daarmee sprint de Qoros 3 Model in 11 seconden naar 100 km/u, dat mag je gerust traag noemen. Met Turbo heb je de beschikking over 156 pk en 220 Nm, die doet de sprint in negen seconden. Qoros werkt ook aan een 1.2 Turbo driecilinder met 130 pk, maar die zal later pas voorgesteld worden. Qoros ontwikkelde dit blok zelf en zegt dat het voldoet aan de EU6-emissienormen. Daarmee voldoen ze aan de Europese regels die in 2014 van kracht gaan.

Live in Genève 2013: Qoros 3

Het eerste productiemodel van Qoros is onderworpen aan een, naar hun zeggen, straf testprogramma, onder leiding van Klaus Schmidt, Executive Director of Vehicle Engineering, voorheen hoofd van de technologie- en rijdynamiekafdeling van de M-Sport-divisie van BMW. Veel 'M' zit er niet in deze Qoros 3 model, maar ze trachten het sportief te houden door enkel velgen met maatje 16-17 en 18 aan te bieden.

Als de Qoros 3 niet te veel kost, zijn wij overtuigd van zijn slagen. Kwaliteit die vergelijkbaar is met een Skoda Octavia is een vergelijking die je als groot compliment mag opnemen. De looks mogen dan wel persoonlijk zijn, afschuwelijk kan je de 3 Sedan niet noemen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws