Live op de IAA 2013: BMW i3 (+ video)

bmw i3

Elektrische aandrijving, voorwielaangedreven en compact. Twintig jaar geleden was dat niet direct waar je aan dacht als je iets over BMW las. Tijden zijn veranderd, deze i3 moet het nu gaan maken.

Ernaast staand, zou je op het eerste zicht denken dat de Audi A2 herleeft. Niets is minder waar, want behalve de compacte afmetingen is deze i3 in niets te vergelijken met de - te vroeg geboren - kleine van concurrent Audi. BMW kiest gelukkig niet voor een bestaand model om te elektrificeren, ze lieten hun ingenieurs los op een volledig wit blad. Die ingenieurs vonden dat de elektrische wagen er best apart mocht uitzien, al ziet hij er in productieversie wat braver uit dan als conceptcar. of we hem nu mooi moeten vinden, weten we nog steeds niet. Het zal alleszins wennen worden als we hem zien in het straatbeeld.

range extender

BMW biedt de i3 als zuiver elektrische wagen aan met een range van 130 tot 160 km. Wie dat wil, kan tegen meerprijs voor een range extender kiezen. Dat is een benzinemotor met 34 pk die de range uitbreidt tot een goeie 300 km. De elektrische wagen over 170 pk en 250 Nm, goed voor een topsnelheid van 150 km/u en een 0-100'je in 7,2 seconden. Opladen kan via het gewone stopcontact of via de snellader, bij BMW de iWallbox geheten.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Drago 13:41
afbeelding van Drago

EDIT: Compleet gelijk, bedankt. Na bijna twee volle dagen autosalon is het moeilijk om het overzicht nog te behouden.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws