Live op de IAA 2013: Ford's Vignale is meer dan een uitrustingsniveau

ford's vignale

Het nieuwe Vignale uitrustingsniveau dat Ford onlangs aankondigde is meer dan alleen een uitrustingsniveau, zo blijkt.

Vignale is gemaakt voor mensen die graag iets meer willen betalen voor luxe. Ford positioneert het hele Vignale-gebeuren dan ook meer als een ervaring dan als een uitrustingsniveau. De Vignale klanten krijgen dus niet alleen een wagen met luxueuzere materialen en exclusief leder maar ook een resem aan andere voordelen. Zo kunnen ze altijd hun wagen gratis laten wassen in een Ford garage en worden ze uitgenodigd voor speciale Ford evenementen.

Belachelijk duur?

Een kostprijs voor het uitrustingsniveau (dat dus eigenlijk veel meer is dan een uitrustingsniveau) is nog niet bekend. Dat komt pas met de volgende Mondeo eind volgend jaar. Wel wist de Ford PR man ons te vertellen dat Vignale niet belachelijk duur gaat worden. Het is ook helemaal niet hun bedoeling om klanten van premium merken zoals Audi, BMW of Mercedes af te snoepen. Wel richten ze zich op de 15% van de kopers van de huidige topmodellen (bij Ford is dat Titanium) die net iets meer willen.

Op de foto's zien we het Mondeo Vignale Concept. De updates voor het exterieur bevatten vooral extra chrome, zoals de bumpers en deurhendels. Maar er werd ook gewerkt aan een nieuwe bumper en nieuwe twintig-inch velgen. Binnenin moeten lederen zetels en een in het leder afgewerkte middenconsole, instrumentenpaneel en stuur voor de nodige luxe zorgen. De nieuwe topversie krijgt ook Wi-Fi en bijpassende zaken.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws