Live op de IAA 2013: verrast door Chang'an

changan

Wie op de IAA de moeite neemt om de trap op te gaan, komt op de hogergelegen verdieping, in een hoekje weggedrongen, Chang'an tegen. Een Chinees automerk dat al in 1862 voertuigen bouwde en nu de stap zet naar Europa.

Net als elk ander Chinees consortium zijn ze actief op verschillende vlakken. Opvallend is dat ze al vaker met andere automerken samenwerkten, met als recentste joint-ventures die met Ford (voor motoren) en de PSA-groep. Chang'An bleek een graaggeziene partner als het aankwam op bouwen van auto's in China zelf.


changan-iaa-2013

Nu zijn ze dus ook in Europa te zien en ze kozen de IAA uit om hun merk te showen. Goed, ze waren er in 2011 ook al bij en het is afwachten of het ditmaal meer zal worden dan enkel wat zoethoudertjes.

hele reeks

Chang'an laat alvast heel wat verschillende modellen zien. Zo is er de CS75, een crossover, en zijn er ook de Eado XT en Eado Hybrid (met een topsnelheid van 120 km/u). Om het af te maken staat er ook een concept car, de CS95, die een model boven de CS75 aankondigt.

changan-iaa-2013

bijdetijds

In tegenstelling tot de Landwinds en Brilliances (van de concurrentie) van een tijd terug, lijkt Chang'an tegenwoordig kwaliteit te bieden. De gebruikte materialen zien er vrij modern uit en het geheel voelt ook vrij zacht. Dé manier om een goede wagen te herkennen is volgens velen nog altijd het dichtslaan van een portier en ook dat stelt niet teleur. Het blijft natuurlijk gissen wat de rijkwaliteiten van de wagens zijn en hoe ze de garantie toepassen. Chang'an heeft voorlopig nog geen verdelers binnen Europa, al hebben ze met een onderzoekscentrum in Nottingham (UK) en Turijn (IT) wel de nodige voorbereidingen getroffen. Daar werd ook aan het design van de CS95 Concept gewerkt, dus wees maar zeker dat die voor Europa bedoeld is.

changan-iaa-2013
Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Nathan 17:39
afbeelding van Nathan

Ik was aangenaam verrast door Chang'an eigenlijk. Een solide gevoel dat je krijgt bij de meeste andere moderne (Europese) auto's.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws