Live op de IAA 2013: Tuning

IAA '13 Tuning

Niet alleen de constructeurs stellen hun nieuwigheden voor op het autosalon van Frankfurt, ook de tuners proberen het publiek van hun kunnen te overtuigen. Wij maakten een oplijsting van de opmerkelijkste creaties.

Op het autosalon van Frankfurt vonden we vorige week niet alleen elk automerk terug, ook elke zelfrespecterende tuner was er aanwezig. Van de bekende namen zoals Mansory en Brabus tot de relatief onbekenden zoals A.R.T. Stuk voor stuk namen ze hun mooiste (over smaken en kleuren valt niet te twisten) creaties mee naar de IAA.

Wij maakten een oplijsting van de opmerkelijkste.

Brabus

Sinds AMG lid is geworden van de DaimlerChrysler groep in 1999 is Brabus de grootste Mercedes tuner. Ze specialiseren zich in Mercedes-Benz, Smart en het ondertussen ter zielen gegane Maybach. Hun creaties kunnen we eigenlijk best nog wel smaken.

Brabus 700

Een niet-zo-standaard meer SLS AMG, opgekieteld naar 700 pk, voor een koele € 236.810 te verkrijgen in Duitsland.

Smaak: 8/10Coolheids-factor: 8/10 | Verwarring met een standaard uitvoering mogelijk?: Ja

Brabus B63S-700 6x6

Uhm? Zes wielen? Misschien wel nodig voor deze getunede G63 AMG, in deze uitvoering met 670 pk.

Smaak: 6/10Coolheids-factor: 12/10 | Verwarring met een standaard uitvoering mogelijk?: Nein

Mansory

Mansory beperkt zich niet tot één merk, ze pakken zowat elke Europese wagen aan. Dat de wagens pijlsnel gaan, daar twijfelen we niet aan, we hebben alleen wat vragen met het uiterlijk.

Mansory Carbonado

Over deze wagen - en zijn ongelukkige naam - hadden we het al eens. Volledig in het carbon met een slordige 1250 pk onder de motorkap, bij Mansory gaan ze er graag een trapje - of vijf - over.

Smaak: 2/10Coolheids-factor: 6/10 | Verwarring met een standaard uitvoering mogelijk?: Nee

Klassen

Klassen is een tuner die zich specialiseert in - maar niet beperkt tot - Mercedes busjes zoals de Viano en de Sprinter. Zowel aan de buitenkant als vanbinnen kregen deze busjes een luxebehandeling. Alles is overigens ook beschikbaar met bepantsering en ze richten zich naar de Russische markt. Hmmm.

Sprinter KLASSEN VIP Armored B6 / B7 Panzerung

Langs buiten ziet het er slechts een bodykit uit maar Klassen heeft wel degelijk meer aangepast aan deze Sprinter. Comfortabele lederen zetels, gigantische televisieschermen, minibars, ... een reis hierin maken zou nog niet zo'n hel zijn.

Smaak: 5/10Coolheids-factor: 8/10 | Verwarring met een standaard uitvoering mogelijk?: Nee

De artikelfoto helemaal bovenaan is trouwens van op de Mansory stand genomen. Ze hadden volgens ons nog enkele paspoppen liggen en dachten bijgevolg: "waarom ook niet?". Alle onze foto's van tuning op de IAA kan je bekijken in de galerij hieronder.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Carlos 17:52
afbeelding van Carlos

Ik ben blij dat er toch enkele grote namen zijn. Techart met enkele Porsche creaties moet ook de moeite zijn.
Spijtig dat andere, toch ook wel bekende, merken er niet zijn: G-power, Manhart racing, ABT...

Ach ja, die er zijn zullen ook de moeite zijn.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws