Detroit Motor Show (NAIAS) 2014: een overzicht

naias-detroit-motor-show-2014

Niet alleen in Brussel loopt er volgende week een autosalon, ook het Amerikaanse Detroit heeft er eentje lopen. En hoewel wij Belgen allemaal tickets willen voor Brussel, kiezen constructeurs voor de Amerikaanse show om hun premières voor te stellen. Wij geven een overzichtje.

Bij Audi laten ze de facelift van de A8 voor het eerst op Amerikaanse bodem zien. Ook de Q3 komt daarheen en daar zijn ze in Amerika blij om. Qua concept cars zit je bij Audi goed voor de Allroad Shooting Brake.

Bentley laat met de Continental GT V8 S een première zien die we bij ons ook mogen aanschouwen.

bmw-m4-naias-detroit-motor-show-2014

Bij BMW zijn er een pak nieuwigheden te zien. De wagens die bij ons de Europese première beleven - de 2-reeks, de M3 Sedan en M4 Coupe - hebben een dagje eerder een wereldpremière in Detroit. Verder is er de X1 facelift, net als de speciale reeks Z4 Pure Fusion.

Cadillac is bij ons niet aanwezig, in Amerika zijn ze er logischerwijze wel bij en laten ze de ATS Coupé zien.

naias-detroit-motor-show-2014

Bij Chevrolet is het dan weer al Corvette dat de klok slaat. De Corvette Stingray C7.R en Corvette Z06 beleven er hun publieksdebuut.

Voor Chrysler is Amerika tegenwoordig weer een groeimarkt. Met de nieuwe Chrysler 200 hebben ze een nieuw model in de middenklasse, eentje dat een beetje beter klopt dan zijn voorganger. Ook de Dodge Dart is er, hier als Blacktop Special Edition.

De Destino Convertible is een cabrio op basis van de Fisker Karma, al zit hij wel nog in de conceptfase.

ford-mustang-mk6-naias-detroit-motor-show-2014

Bij Ford zijn het op en top Amerikaanse premières. De F-150 toont de nieuwste generatie pick-ups voor de cowboys in Amerika, de Mustang - bij ons niet aanwezig - verpersoonlijkt de Pony car stroming van de Amerikanen.

Honda heeft met de Fit een nieuw klein modelletje klaar, terwijl Hyundai de Genesis Sedan voorstelt, die laatste is er om de Duitse luxemerken te beconcurreren.

De Infiniti Q50 Eau Rouge wordt niet op het Brusselse autosalon voorgesteld, de concept car die refereert naar ons Belgisch circuit beleeft zijn debuut in Amerika.

Bij Kia hebben ze de 315 pk sterke Stinger ST4 mee, een concept car die niet direct een productiemodel als gevolg zal hebben, al weet je nooit.

Bij Lexus hebben ze naast de CT 200h facelift ook de première van de RC Coupe en zijn F-variant. Die coupé komt jammergenoeg niet naar Europa, hij zou er een mooie concurrent vormen voor BMW's kakelverse M4.

mercedes-c-class-w205-naias-detroit-motor-show-2014

Bij ons is de Mercedes C-klasse officieel nog niet te zien, in Detroit staat hij open en bloot op de stand als wereldpremière. Daarnaast is er ook de GLA 45 AMG en kan je je vergapen aan de S600 met V12-motor.

Mini laat in Detroit de Mini JCW Hatch Concept zien, een concept car op basis van de nieuwe Mini, maar dan met John Cooper Works bodykit. Een vijfdeurs hebben ze voorlopig niet bij.

nissan-idx-naias-detroit-motor-show-2014

Nissan laat twee concept cars zien. De eerste is een midsize sedan - omdat ze daar tegenwoordig niets noemenswaardig meer hebben rijden - de tweede is de Nissan IDx Small Coupe Concept, een retro ogende coupé, net onder de 370z

Porsche laat de 911 Targa zien als wereldpremière, je zou bijna vergeten dat ze ook de gloednieuwe Macan in hun gamma hebben zitten.

Scion is de Amerikaanse variant voor Toyota-modellen, zijn hebben een aantal speciale modellen bij, zoals de Scion tC Monogram Series en de FR-S Monogram Series.

subaru-wrx-sti-naias-detroit-motor-show-2014

Bij Subaru heb je de WRX STi die je naast de gewone WRX kan zien.

Toyota laat de Supra reïncarneren onder de vorm van de Mirai Sports Concept. Hoe die er zal uitzien hebben ze tot nu toe goed geheim kunnen houden.

Volkswagen stelt de VW Golf R in Amerikaanse première voor. De VW Passat Sport is iets minder Sport dan hij zichzelf voorstelt. Hij produceert 140 pk uit een 1.4 TSI, terwijl de concept car die hem voorging nog 247 pk produceerde. Ook een Passat Bluemotion 1.4 TSI is van de partij. De VW Beetle Dune Concept is een plezierautootje, zonder uitzicht op productie.

volvo-xc-coupe-concept-naias-detroit-motor-show-2014

Volvo tenslotte stelt de XC Coupé Concept voor, een wagen die laat zien hoe de toekomstige XC90 er gaat uitzien.

De NAIAS omarmt het Belgische autosalon helemaal, want het vindt plaats van 14-27 januari in Detroit, USA.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws