Jaguar F-coupé voor het eerst in Europa

Jaguar F-coupé voor het eerst in Europa

De coupé van het jaar, zo mag je de Jaguar F-coupé gerust omschrijven. Hij maakt hier op het autosalon van Brussel zijn Europees debuut.

Deze coupé is misschien nog begeerlijker dan de eerder gelanceerde F-Type cabrio. De volledig uit aluminium vervaardigde coupé zorgt voor een torsiestijfheid van 33.000 Nm/graad. Daarmee is deze Jaguar F-Type coupé meteen de stijfste die de Britse constructeur ooit bouwde.


Jaguar F-coupé voor het eerst in Europa

Onder de kap schuilt een 3.0 liter V6 met 340 of 380 pk. Met die cijfers sprint hij in respectievelijk 5,3 en 4,9 seconden naar de honderd kilometer per uur. De topsnelheid bedraagt 260 en 275 km/u.

De strafste variant is de Type R die er voor het eerst komt in een F-type. De bekende 5.0 liter V8 met 550 pk en 680 Nm trekt de coupé in 4,2 seconden naar 100 km/u. Topsnelheid: 300 km/u.

Jaguar F-coupé voor het eerst in Europa

Die Type R is ook voorzien van het actieve elektronische differentieel van Jaguar van de tweede generatie dat parallel met het nieuwe Torque Vectoring by Braking de wendbaarheid verder verbetert en de prestaties op de limiet echt bruikbaar maakt. Alle motoren zijn gekoppeld aan een "Quickshift" achttraps automaat.

Jaguar F-coupé voor het eerst in Europa

In België heb je de F-type Coupé voor 68.800 euro en daarmee is hij voor velen alles behalve onbereikbaar.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Glenn 20:38
afbeelding van Glenn

Bloedmooi. Die achterkant :o

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws