Live in Brussel 2014: Chevrolet Corvette C7

Chevrolet Corvette C7 brussel 2014

Ondertussen al lang geen nieuwigheid meer maar toch nog een Belgische première hier in Brussel, de nieuwe Corvette C7.

De nieuwste generatie van de legendarische Corvette werd nu stipt een jaar geleden voorgesteld op het Amerikaanse autosalon van Detroit. Onder de kap een kersverse small-block 6,2l V8. Deze produceert niet minder dan 450pk (610 Nm) en is gekoppeld aan een manuele bak met 7 versnellingen. De transmissie is uitgerust met active rev matching technologie die automatisch het toerental omhoog brengt voor de gewenste versnelling. Een automatische zesbak is ook beschikbaar.

Deze C7 maakt op visueel vlak de grootste sprong sinds de C5. De lange neus van de vorige generaties blijft behouden. De rest van de wagen durft wel eens vergeleken te worden met een Nissan GT-R of een Ferrari 599, maar dan op z'n Amerikaans. Op welke wagen hij het meest lijkt kunnen we voorlopig nog niet zeggen. Dat hij er schitterend uitziet, dat wel.

Het interieur heeft overigens ook een serieuze update gekregen naar de 21ste eeuw. Alle elementen zijn geïnspireerd door een gevechtsvliegtuig en zijn naar de bestuurder toe gericht. Chevrolet heeft het interieur rijkelijk met leder en carbon versierd. De instrumentencluster is ook compleet digitaal en is volledig aanpasbaar naar wensen van de bestuurder De tractiecontrole en andere technologische hulpmiddelen behoren tot de top van hun generatie, aldus Chevrolet. Deze zevende generatie is volgens General Motors executive Reuss het neusje van de zalm in de sportwagenwereld.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
yoran 11:26
afbeelding van yoran

In welk netwerk van concessies zal deze verkocht worden?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws