Live in Genève 2014: BMW 4 Reeks Gran Coupé

Live in Genève 2014: BMW 4 Gran Coupé

De vijfdeursvariant van de tweedeursvariant van de vierdeursvariant van de 3 Reeks staat ook te blinken op het autosalon van Genève. En stiekem, is het best een heerlijk ding.

Als je de inleiding niet helemaal kan volgen, sta ons toe om het verhaal kort te schetsen. De 4 Reeks Gran Coupe die in Genève staat is een vijfdeurs afgeleid van de 4 Reeks Coupé. Die 4 Reeks Coupé is dan weer de tweedeursvariant van de BMW 3 Reeks, een wagen met - jawel - vier deuren. Stellen dat BMW het lichtjes ingewikkeld maakt is dan ook een understatement van jewelste.

De wagen zelf dan, die is een stuk strakker gelijnd dan de 3 Reeks. Zeker door de lagere dak- en rijhoogte toont de 4 reeks Gran Coupe bijna zo imposant als zijn grotere broer, de 6 Reeks Gran Coupe. Zeker met M-pakket staat hij garant om linkerbaanvakklevers te schrikken.

Live in Genève 2014: BMW 4 Gran Coupé

geen verrassingen

Geen verrassingen in het motorenpalet want zoals verwacht werden de bekende 2 liter-viercilinders en de sterkere zes-in-lijns gewoon overgedragen. De benzine-instapper is de 420i die je 184 pk kan bieden, dieselen kan je ook vanaf de 418d (143 pk) met een normverbruik van 4,5 liter per 100 km. De topper van het gamma is de 435i met 306 pk, performantere diesels zoals de 430 en 435d volgen ongetwijfeld zo snel mogelijk.

Live in Genève 2014: BMW 4 Gran Coupé

Je buur jaloers maken doe je vanaf 36.500 euro voor de 420i. Betaal je 200 euro meer dan heb je een 418d. xDrive-vierwielaandrijving is enkel beschikbaar op de 428i en de 420d.

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Carlos 19:51
afbeelding van Carlos

Toch vind ik Yves zijn render mooier. Deze is niet zo gelijnd achteraan als die van Yves of een 6-series Grand Coupe. De achterkant is zo 3-reeks sedan...

Jens 02:08
afbeelding van Jens

Hier is toch niemand jaloers op? Hoogstens op het geld waarmee de wagen gekocht is, maar op de wagen zelf? Nee danku!

Techno Patat 10:05
afbeelding van Techno Patat

Een mening die ik deel ;-)! Al ben ik ook wat jaloers op die motor, toch een pareltje ze die .35i motor!

Caar 14:47
afbeelding van Caar

OK jaloers? Misschien niet. Het is tenslotte geen superbolide ala Ferrari of Lambo maar het is en blijft een mooie auto voor de doorsnee consument. Zie hem nog wel zitten :).

Techno Patat 15:28
afbeelding van Techno Patat

Een Ferrari of Lambo zegt me ook minder dan een snelle versie van een 'doordeweekse' auto :-)!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws