Live in Genève 2014: Citroën C4 Cactus

Live in Genève 2014: Citroën C4 Cactus

Soms doen constructeurs al eens gek en beslissen ze om een conceptwagen bijna onveranderd in productie te nemen. De C4 Cactus is daar een mooi voorbeeld van. Op en top Créative Technologie!

De looks kregen we al eerder al te zien op de C-Cactus en de Cactus conceptcars. Dat die het zonder al teveel wijzigingen tot productiemodel hebben geschopt, mag wel als gedurfd beschouwd worden. De Cactus belooft naast de C4 Picasso de vreemdste eend te worden in de line-up van C-modellen.

Opvallend zijn de airbumps, de karakteristieke bollen op de zij-, voor- en achterzijde, die zorgen voor de aparte looks maar ze zijn tegelijk in staat om kleine schokjes op te vangen. Verder heeft de C4 Cactus een apart ogende C-stijl, een glazen dak en LED-strips in de koplampen.

Live in Genève 2014: Citroën C4 Cactus

Motorisch kiest Citroën voor een benzineversie met een CO2-uitstoot van minder dan 100 g/km en een dieselmotor die 3,1 l/100 km verbruikt (CO2-uitstoot 82 g/km). Verdere informatie over de motorisaties is nog niet beschikbaar. De C4 Cactus meet 4,16 meter lang, 1,73 meter breed en 1,48 meter hoog.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
hugo vereecken 16:36
afbeelding van hugo vereecken

Hoe moet men de automaat bedienen , via het pedaal of aan het stuur ?
Hoe moet men remmen ?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws