Alfa Romeo 4C Spider is officieel nog een "Design Preview"

Alfa-Romeo-4C-Spider

Niet onverwacht brengt Alfa Romeo haar Spider-variant van de 4C mee naar Genève. Maar vergis je niet. Dit is nog een design preview, voor het productiemodel moeten we nog een jaar wachten.

De Fiat-groep is koning is het niet maken van nieuwe wagens. De 4C heeft jaren lang de beurzen afgeschuimd als concept toen hij vorig jaar eindelijk in productie ging, maar in al die tijd hadden de Italianen duidelijk niet gedacht aan Spider-variant, want daarvoor moeten we nog tot 2015 wachten. Those italians.

De 4C Spider "Design Preview" komt er met targadak, nieuwe koplampen, dubbele uitlaat en nieuwe velgen. Hij ziet er strak uit. Vooral vooraan komt de Spider een pak beter over dan zijn coupé broertje die nog met mislukte carbon koplampen zit.

Alfa-Romeo-4C-Spider

Onder de kap, of beter gezegd, in de koffer, veranderde er niets en schuilt dus dezelfde 1.750 TBi als in de 4C Coupé. De sprint naar 100 km/u werkt hij in 4,5 seconden af.

Volgens Alfa Romeo legt de 4C Spider minder dan 1.000 kilogram in de weegschaal. Daarmee lijkt hij dus niet zwaarder te worden dan de 995 kilogram zware coupé.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws