Live in Genève 2014: Lamborghini Huracán

Live in Genève 2014: Lamborghini Huracán

Na tien jaar vernieuwt Lamborghini haar instapper. Initieel ging die Cabrera heten, uiteindelijk wordt hij als Huracán voorgesteld en verkocht. Vandaag wordt hij voor het eerst aan het grote publiek voorgesteld, hier in Genève.

De Huracán krijgt een nieuwe V10 en is standaard voorzien van 610 pk, waarmee je de topsnelheid van 325 km/u moeiteloos kan bereiken. Een 0-100 sprintje gaat nog sneller, in slechts 3,2 seconden haspel je dat nummertje af. Een 0-200'je doe je overigens in 9,9 seconden.

Een Lamborghini Huracán weegt 1.422 kilogram en kan daarmee een verhouding van 2,33 kg/ pk voorleggen. Het verbruik bedraagt 12,9 l/100 km (en een CO2-uitstoot van 290 g/km). De overbrenging gebeurt via een zevenversnellingsbak met dubbele koppeling (in het Italiaans lyrisch als Lamborghini Doppia Frizione benoemd), de aandrijving gebeurt op de vier wielen met een elektrisch gecontroleerd vierwielaandrijfsysteem. Met een knopje op het stuur kan je switchen tussen de verschillende rij-instellingen. Die gaan van relatief comfortabele weginstellingen tot een extreme circuit afstelling.

Huracán

Lamborghini kiest voor Huracán - met die gekke á erin - vanwege de link met het stierenvechten. Huracán was een stier die berucht was uit zijn gevechten in de tweede helft van de 19e eeuw. De naam symboliseert moed en aanvalssterkte. Hij werd legendarisch vanwege zijn onoverwinnelijkheid.

(foto's: Cedrick Willems)

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Techno Patat 13:02
afbeelding van Techno Patat

Is het bewust Lamorghini? Indien wel ben ik er niet mee akkoord want ik begin er eigenlijk wel een zwak voor te krijgen.

Net als met de Aventador vond ik 'em eerst een grondige facelift. Maar eigenlijk is 'et wel een heel bruut ding en word het een knapper en knapper ding door er langer en meer naar te kijken! Ook verschillende kleurtjes doen hem heel goed!

Pieter A. 13:25
afbeelding van Pieter A.

Nope, gewoon een belachelijk typfout. Want ik word er ook warm van. Al valt op hoe klein hij is - zeker in vergelijking met de Aventador.

Carlos 20:40
afbeelding van Carlos

Ja, ze hebben er terug een kleine geblokte van gemaakt ^^.
Vond het in het begin even moeilijk om te bepalen welke kont de knapte is: geel, grijs, zwart of wit ^^.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws