Live in Genève 2014: Honda Civic Type R Concept is meest extreme ooit

honda-civic-typer-2014-geneve-11

Honda heeft er even over gedaan om een nieuwe generatie Type R voor de Civic klaar te stomen maar het ziet er naar uit dat ze eindelijk in het finale stadium zitten, getuige deze Type R Concept.

Honda heeft het zelf over de meest extreme Type R ooit. Dat is niet enkel vanwege de motor, die veel oomph krijgt, ook de looks dragen daartoe bij. De Civic Type R lijkt weggelopen uit een filmset van The Fast & Furious. Dat komt omdat de ingenieurs zich hebben uitgeleefd in spoilers en andere items die de luchtweerstand ten goed moeten komen. De spoiler achterop zit er dus niet alleen op voor de gein, hij heeft ook nut. Honda zette de Civic Type R Concept ook 30 mm lager op zijn poten.

geheimzinnig gedoe

Wat er precies onder de motorkap zit, wil Honda nog altijd niet helemaal kwijt. Dat het om een 2.0 turbomotor gaat, is zeker. Het vermogen zou rond de 280 pk schommelen, al durven sommige ingenieurs van Honda toegeven dat het eerder de 300 pk overstijgt. We verwachten er alvast vuurwerk van, en vragen ons af wie zich géén zorgen zal maken eens Honda de Type R over de Nurburgring zal sturen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws