Live in Genève 2014: Opel Adam met de 'S' van sportief

Opel-Adam-S

Het leukste nieuws op de Opel-stand moet wel de sportievere Adam zijn. Noem hem niet OPC, maar wel 'S'. De beginletter van Snel, Sportief en eigenlijk ook een beetje Saai...

'Rij jij met die Opel Adams' lijkt ons dan ook een voor de hand liggende vergissing te worden. Al begrijpen we wel dat de Duitsers Adamopc nog slechter vonden klinken. Wat er ook van zij, het guitig kleintje moet het leven van de Fiat 500 Abarth zuur gaan maken.

Daarvoor vertrouwt het op een 150 pk en 220 Nm sterke 1.4 viercilinder die zijn kracht stuurt via een manuele zesbak. Ter vergelijking, het Italiaantje doet het met 'maar' 135 pk en 206 Nm. Al heeft de Abarth nog een trucje in zijn bolhoed zitten.

Opel-Adam-S

De Adam is namelijk nogal braaf gestyled. Buiten de 18-duims velgen die rode remklauwen verbergen en het dakspoilertje zou je denken dat je hier met een 68 pk sterke 1.2 Adam hebt te maken. Binnenin zit het dan weer wel goed - waarschijnlijk letterlijk -, want het meubilair van dienst is afkomstig van Recaro en de nodige S-badges geven je een speciaal gevoel.

Opel-Adam-S

Daartegenover heeft de 500 Abarth - niet toevallig - een stuk meer Italiaanse flair. Onze grootste vrees is dat Opel met het miezerig uitlaatje achteraan de Adam S geen opzwepend klankenspel kan laten generen. Iets waar Fiat maar al te goed in slaagt.

Officieel is het nog een concept, maar wij wachten al vol ongeduld tot we een duotest kunnen organiseren.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws