Opel Adam S doet kleurwissel in Parijs

opel-adam-s-2014-parijs_02

In Genève stond de Abarth 500-killer nog als concept met een rood-grijze kleurstelling bij Opel, het productiemodel krijgt een grijs-rode kleurstelling in Parijs. Het zit hem soms in de details...

Opel wilt mee een robbertje vechten in het segment van de kleinste Hot Hatches. Een snellere vorm van de Adam kon dan ook niet ontbreken. Die komt er niet in de vorm van de Adam OPC, wel als de Adam S - of te 'Adams' op onze redactie. Daarmee nemen de Duitsers vooral de Abarth-versie van de Fiat 500 in het vizier. Meer nog, ze willen gewoonweg beter zijn.

Alles uit de kap halen

Daarvoor geeft Opel de 1.4 Turbo een extra boost tot 150 pk en 220 Nm. Cijfers waardoor de Adam in 8,5 seconden naar de honderd kan snellen. Al is dat nog steeds een halve seconde trager dan de Abarth.

Visueel herken je de snelle Adam aan een nieuwe voorspoiler, bredere zijskirt en spoiler achterop het dak Verder blijft het, tegenover zo'n uit de kluiten gewassen Abarth, allemaal nog wat braaf aanvoelen. Misschien dat het rijgedrag ons van die mening kan ontdoen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Jack 14:28
afbeelding van Jack

Abarth 500-killer ??? hahaha laat mij niet lachen

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws