Hyundai wilt een BMW M3 rivaal

hyundai-genesis-ar550_02

Op het autosalon van Brussel wisten we wat extra informatie te verzamelen over de toekomst van Hyundai. Zo werkt het merk naarstig aan een vierdeursoupé en kijkt het uit naar een model dat het kan opnemen tegen de BMW M3.

Hyundai haalde vorig jaar Albert Biermann binnen, een hooggeplaatste technicus bij de M-divisie van BMW. Een zet die Hyundai verklaarde door te zeggen dat hij zou helpen met de ontwikkeling van de performante i20 N. Nu blijkt er toch wat meer achter te zitten, want Hyundai zou graag een BMW M3-concurrent in het gamma zien. Het is dan ook geen slechte zet om één van de mannen achter die wagen bij het project te betrekken.

Welk model als basis zal dienen voor die concurrent is nog niet geweten. Het zou de i40 kunnen zijn die onlangs nog een facelift kreeg. Al zal Hyundai dan waarschijnlijk wachten tot de volgende generatie.

Vierdeurscoupé

Mercedes effende het pad met de CLS en sindsdien zijn er een hoop gevolgd. Denk maar aan de Mercedes CLA en Volkswagen CC. Bij Hyundai zouden ze ook aan het broeden zijn op zo'n coupé met vier deuren. Hopelijk krijgen we op het autosalon van Genève daarvan al wat meer te zien. En nu we toch bezig zijn, zo'n vierdeurscoupé kan ook best omgebouwd worden tot M3-killer...

Foto's zijn van de Genesis AR550

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Rob 21:29
afbeelding van Rob

"vierdeurscoupé"
Gewoon een sedan met onpraktische daklijn dus. Wat betreft marketing prietpraat kunnen zich in ieder geval al meten met de Duitse garde ;-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws