Abarth Biposto Record is vooral kanariegeel (IAA 2015)

abarth-biposto-record_03

Je kan de 695 Biposto in elke kleur krijgen, zolang het maar matgrijs is. Tot nu, want de jongens van Abarth schudden een speciaal modelletje uit hun mouw dat het Record-bijvoegsel krijgt en vooral feller oogt dan de gemiddelde kindertekening.

Onderhuids geen nieuwigheden te vinden bij deze gelimiteerde editie van de Biposto, de 695 Biposto Record puurt daardoor nog steeds zijn 190 pk uit de 1.4-liter T-Jet benzine. Optioneel kan je dan ook weer alles bestellen wat er op de Biposto te bestellen valt zoals een dog-ring-versnellingsbak en plastieken raampjes met schuifopening.

Nee, het verschil in deze Record zit hem in z'n kleurtje. Want de rakker verlaat de Abarth-stal niet meer in een sinister matgrijs kleurtje maar ruilt dat in voor een 'Heb je mij van ver gezien'-geel. Niet zo sinister, maar wel een stuk duidelijker als je over de Autobhan komt aangevlamd aan 230 km/u. Inderdaad, deze kleine gele schoendoos loopt eventjes 230 km/u. De Record-benaming moet trouwens linken naar Abarth's roemruchte verleden en de overwinningen die het merk op haar naam wist te zetten. Alles in de naam van speciallekes, niet?

abarth-biposto-record

De Duitse prijs ligt alvast op een gezonde 45.695 euro, zo'n 5.000 euro meer dan de 'instap'-Biposto.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws