Dit zagen wij tijdens lancering van de Bentley Bentayga

bentley-bentayga-intro_0

"The Bentley of the SUV's". Met een veel mooiere quote kon Bentley haar Bentayga niet voorstellen. Op de IAA ging het doek van de Britse luxe SUV eraf en dat ging niet onopgemerkt voorbij.

Zelden zoveel drukte en interesse gezien op de beursstand van Bentley of bij de lancering van een SUV tout court. De potentiële markt is dan ook groot, zeker als je de eerste bent in je (superluxe) segment die zich aan een SUV waagt. En na een bedenkelijk concept vorig jaar, was het nu er op of eronder voor Bentley.

Wie alle informatie wil kan dat hier lezen. Wij zoomen liever in op welke drie zaken ons tijdens de druk gevolgde lancering opvielen. Gelukkig konden we alles tijdig op foto zetten.

Aziaten zijn de focus

Bentley Bentayga IAA 2015

We vroegen ons even af of er nog Aziaten in Azië waren, maar gezien ze er met miljarden zijn, vermoeden we dat er nog wel enkele miljoenen in hun thuisland zitten. Want het aantal Aziaten bij de lancering van de Bentayga was niet te overzien. Het is wel héél duidelijk hoe groot de interesse is vanuit deze markt voor de duurste en meest luxueuze SUV ter wereld. Bentley heeft er ook nooit geheimzinnig over gedaan dat Azië en het Midden-Oosten belangrijke redenen waren voor de effectieve productie ervan.

Bazen met dorst en ego

Bentley Bentayga IAA 2015

We begrijpen dat een officiële lancering van een merk als Bentley, en eigenlijk ook bij alle andere merken, gepaard gaat met een glaasje champagne. Maar de hoge pieten bij Bentley lieten een assistente de kofferklep opendoen en hen zes glazen champagne inschenken uit de 'meest exclusieve' picknickmand ter wereld. Allemaal om 15 seconden te poseren voor de fotografen. Een beetje too much, niet?

Bedenkelijke kwaliteit

Bentley Bentayga IAA 2015

Tenzij je al drie generatie Bentley gereden hebt, hoef je er geen moeite in te steken om kwaliteitsfouten in een Bentley te zoeken. Idem dito voor bijvoorbeeld Rolls-Royce. Auto's van dat kaliber zitten gewoon goed in elkaar. Maar deze vrouw had zo haar bedenkingen. Ze ging de hele SUV eens fronsend rond en klopte af en toe eens op de carrosserie of alles wel was zoals ze gehoopt had. Met wat ze terug naar huis rijdt... daar hebben we het raden naar.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Adriaan 09:02
afbeelding van Adriaan

Ik voorspel het klassieke concept, bentley gaat na de lancering buiten komen dat ze niet kunnen volgen met de immense bestellings lawine, er gaan wachttijden van jaren onstaan, maar in realiteit is dat enkel omdat er zo weinig gemaakt worden, en over een paar jaar is dat zoals de aston martin rapid (wat tenminste nog een leuk concept was) een zeldzame verschijning op de baan.
Voor dat geld kan je wel wat kopen dat minder pijnlijk is voor de ogen, en ook wat minder lijkt op makkelijk de helft goedkopere q7. Nuja, de tijd zal het uitwijzen :p

Anon 10:56
afbeelding van Anon

Een SUV blijft toch iets voor marginalen. Hoort thuis in woonwagenkamp. Snap echt niet waarom merk als bentley dit doet. Nuja Porsche doet het spijtig genoeg ook.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws