Opel op het Autosalon Brussel 2016: twee Belgische premières

opel-astra-sports-tourer-2015_9

Opel laat in Brussel twee Belgische premières aanrukken. De Astra en zijn Sports Tourer-versie worden in het lang en breed voorgesteld aan het Belgische publiek.

De nieuwe Astra kan sinds kort besteld worden bij de verdeler. Dat wil echter niet zeggen dat Opel hem niet meer als primeur op een salon wil zetten. De nieuwe Astra is tot 200 kilogram lichter dan zijn voorganger, iets wat je aan zijn verbruikscijfers zal merken.

Ook de Opel Astra Sports Tourer, die in de lente van 2016 op de markt komt, krijgt zijn Belgische première in Brussel. Deze breakversie van de nieuwe Astra behoort tot de reeks van 29 modellen die in de periode tussen 2016 en 2020 gelanceerd worden.

Behalve deze twee kleine middenklassers heeft Opel ook nog spotlights op de Corsa OPC, de KARL en de ADAM Rocks S gericht. Daarenboven wil het merk ook de aandacht richten op hun OnStar-systeem, waarbij veiligheid, comfort en connectiviteit worden gecombineerd. Kopers zullen het volledige dienstenaanbod van Opel OnStar gratis kunnen testen gedurende de eerste 12 maanden na hun registratie. Dat is inclusief de automatische respons bij botsing, de 24/24 bereikbare noodhulp, de pechhulp, de bijstand na diefstal en de krachtige 4G LTE wifi-hotspot. 4G LTE zal aanvankelijk in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland worden geïntroduceerd en nadien in de overige landen.

Een Opel Zafira Tourer CNG vind je dan weer terug op de stand van de Belgische aardgasfederatie KVBG.

Je vindt Opel als je door Paleis 5 loopt. Alle overige praktische informatie rond het Brusselse autosalon vind je terug in ons overzichtsartikel.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Willemarck Ivan 11:09
afbeelding van Willemarck Ivan

heb reeds drie weken een nieuwe astra..1.4 turbo..innovation...heel fijne auto... reageert zeer goed op het gaspedaal... is zeer stil...stuurgevoel vind ik zeer goed ...iets wat tegenwoordig bij de meeste automerken ver te zoeken is ...moet natuurlijk nog wat leren omgaan met alles wat op deze auto zit van snufjes maar het heeft toch allemaal een zeer goede indruk ...de afwerking is er ook enorm op vooruit geggaan en de materialen zijn top...dus zeker een aanrader...grt ivan

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws